TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 31 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 13:00 "Hora extra"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Estols de cigonyes fan nit a la ciutat, en grues, arbres i edificis alts.

Publicitat

Medi Ambient » Medi ambient    + d'aquest tema
23/09/2020

Centenars de cigonyes fan nit a Banyoles aquests dies en la seva migració cap al sud

Arxius d'audio:

 
  •  23/09/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Un any més s’han vist estols de més de 100 exemplars, que cada dia són diferents, dormint en punts elevats de la ciutat i l’entorn de l’Estany.

 

Un any més, la migració de cigonyes que passen l’estiu al centre i nord d’Europa omple aquests dies els punts elevats de Banyoles. Diumenge i dimarts s’han pogut veure diversos estols de més de 100 exemplars que han fet nit a la ciutat, en arbres alts, grues, la Nútrex i també a la llacuna de Casa Nostra.

 

El president de Limnos, Gerard Funosas, ha recordat que es tracta d’un fenomen habitual entre mitjans d’agost i principis d’octubre, que els últims anys s’ha fet més evident a la ciutat. Les cigonyes han passat els mesos de més calor al centre i nord d’Europa i, amb l’arribada de la tardor, es reagrupen i fan un llarg viatge cap al nord d’Àfrica per passar un hivern més càlid i trobar més aliment. Funosas també ha remarcat que les cigonyes estan de pas i cada dia són exemplars diferents.

 

El pas de cigonyes en migració pot continuar unes setmanes a Banyoles i en anys anteriors s’han arribat a observar estols de fins a 300 exemplars.

 

Cigonyes hivernants, més endavant

 

A diferència de les cigonyes migrants, cada vegada hi ha més exemplars que hivernen a la península Ibèrica i a Banyoles els últims anys s’han establert grups reduïts d’entre 20 i 40 exemplars. Tot i que no són grups estables i que es mouen per diferents zones humides de la demarcació de Girona, els últims hiverns se n’han vist entorn de l’Estany i Casa Nostra.

 

Aquest grup de cigonyes hivernants es podrà veure avançada la tardor.

 

TAGS: cigonyes

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres a les 21.00 h i repetició dijous a les 11.30 h, cada 15 dies

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Dimecres de 21h a 22h