TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 31 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 13:00 "Hora extra"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Les franges perimetrals són obligatòries per llei.

Publicitat

Medi Ambient » Medi ambient    + d'aquest tema
22/09/2020

Avança l’obligatorietat de tenir franges perimetrals de prevenció d’incendis al Pla de l’Estany

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

Vilademuls    + d'aquesta zona

 

Els municipis aproven els plans i duen a terme els treballs perquè els habitatges i urbanitzacions en zones forestals netegin un perímetre de 25 metres.

 

La Llei 5/2003 de mesures de prevenció d’incendis forestals inclou la necessitat que, les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions aïllades i les instal·lacions que estiguin a menys de cinc-cents metres de terrenys forestals, han d’assegurar una franja perimetral exterior de protecció de 25 metres al voltant.

 

En aquestes franges s’ha d’eliminar gairebé tot el matoll i tallar part dels arbres per reduir la força dels incendis i dificultar que arribin als habitatges. Han de mesurar com a mínim 25 metres d’amplada i han d’estar lliures de vegetació seca i amb els arbres podats i aclarits.

 

La mesura és vigent des de fa anys i ara els ajuntaments han anat aprovant els plans municipals per complir amb la normativa i especificar les necessitats segons les característiques urbanístiques de cada municipi. A més, en els últims mesos s’ha avançat en els treballs per fer efectives les franges que busquen reduir el risc de propagació dels incendis i facilitar l’accés dels equips d’extinció, entre altres mesures.

 

El conseller comarcal de Territori i Protecció civil, i alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, ha subratllat la importància de fer i mantenir les franges perimetrals per tal de millorar la seguretat de les persones, habitatges i infraestructures.

 

Vilademuls, Sant Miquel de Campmajor i Porqueres

 

Al Pla de l’Estany, els municipis amb més quilòmetres quadrats de terreny forestal són Vilademuls, Sant Miquel de Campmajor i Porqueres, que ja tenen aprovat el pla.

 

Àlex Terés ha detallat que s’ha avançat gràcies a un pla d’assistència als municipis per a la prevenció d’incendis forestals, que porta a terme la Generalitat amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Girona.

 

Aquesta llei també determina que les parcel·les interiors i les zones verdes han de complir les mateixes condicions que les franges, així com mantenir nets de vegetació seca els vials de titularitat privada.

TAGS: Franges, perimetrals, incendis

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)