TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 31 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 13:00 "Hora extra"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Les obres han patit diverses incidències, però s'acabaran aquesta tardor.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
22/09/2020

Les obres del carrer Isaac Albéniz de Porqueres es reprenen definitivament i s'acabaran aquesta tardor

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

Un problema de permisos amb la companyia elèctrica havia provocat un nou retard en l’adequació del tram de 400 metres que ha de millorar la mobilitat i permetre el pas de la via verda.

Les obres del carrer Isaac Albéniz de Porqueres s’han reprès aquest mes de setembre després de diversos retards i interrupcions. El projecte ‘El camp llarg, un pont entre l'urbà i el rural’ es va aprovar l’any 2013 per millorar la connexió entre la carretera de Corts amb el nucli principal de Mata. Aquest projecte incloïa l’allargament d’un tram del carrer Isaac Albéniz i el conveni entre la Diputació de Girona, encarregada de l’obra, i l’ajuntament es va signar el 2017. Els treballs, però, no van començar fins al mes de febrer passat.

 

Pocs dies després d’arrencar, la pandèmia de la Covid-19 va fer aturar les obres unes tres setmanes. I durant aquest estiu els treballs han tornat a estar aturats diverses setmanes més per problemes amb els permisos de la xarxa elèctrica que passa per la zona i s’havia de soterrar parcialment.

 

L’alcalde, Francesc Castañer, ha explicat que un cop solucionats els problemes burocràtics, els operaris s’han pogut tornar a posar a la feina i esperen acabar els treballs aquesta mateixa tardor.

 

El projecte

 

El projecte contempla la prolongació del carrer d’uns 420 metres, entre el carrer Estació, on acaba actualment, i fins a la plaça dels Poetes, a tocar de les pistes de petanca. Això permetrà millorar la mobilitat entre el sector nord i sud del municipi, guanyant accessos a la zona de la plaça Major i facilitant una alternativa al carrer Sant Andreu. A més, el projecte inclou l’adequació d’un tram de la via verda del Pla de l’Estany, que es bifurcarà per creuar el nucli de Porqueres aprofitant la infraestructura ja existent a l’Isaac Albéniz i connectarà amb el carril bici de l’Estany pels carrers Carreras Candi i Sant Galderic.

 

El termini d’execució de les obres previst inicialment era de quatre mesos i l’alcalde calcula que s’ha fet més o menys la meitat. Queda per acabar l’asfaltatge, l’accés des del pont existent i l’arranjament del carril bici.

 

El projecte, executat per la Diputació de Girona, té un pressupost de 350 mil euros i va a càrrec de l’empresa EPSA.

 

Millora a la zona de la petanca

 

Paral·lelament a aquest vial, l’ajuntament ha enllestit una actuació de millora a la zona de la Petanca, on hi havia un marge que s’estava esllavissant. Els treballs, que s’han enllestit les darreres setmanes, han tingut un cost de 17.000 euros i complementen el projecte de prolongació del carrer Isaac Albéniz.

TAGS: Albéniz, bici

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

Dimecres de 21h a 22h

Diada de Sant Jordi a la plaça Major