TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 31 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 13:00 "Hora extra"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Des del març el consistori celebra els plens de forma telemàtica.

Publicitat

Política » Municipal    + d'aquest tema
17/09/2020

ERC de Banyoles demana tornar a fer plens presencials i amb accés públic, i reactivar els consells de barri

Arxius d'audio:

 
  •  17/09/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La formació insta a l’equip de govern a buscar fórmules per mantenir aquests òrgans de participació i debat polític de la forma més “normalitzada” possible.

 

ERC-Junts per Banyoles ha fet arribar un document a l’equip de govern per demanar solucions que afavoreixin la participació ciutadana als plens municipals i poder reactivar els consells de barri.

 

Des del març el consistori celebra els plens de forma telemàtica. Les dimensions i distribució actual de la sala de plens de l’Ajuntament de Banyoles no permet fer plens presencials complint les mesures de seguretat entre els 17 regidors del ple municipal dictaminades per les autoritats sanitàries. El portaveu d’ERC, Jaume Butinyà, ha recordat que tot sembla indicar que s’hauran de mantenir aquestes mesures uns mesos més i per això, insta a l’equip de govern a trobar una fórmula per poder tornar a fer els plens de forma presencial, afavorint el debat polític i la participació de la ciutadania in situ de la forma més “normalitzada” possible.

 

El partit posa l’accent en la manca de participació de l’actual sistema telemàtic, que no permet la intervenció del públic que habitualment pot fer preguntes al final de les sessions ordinàries. En aquest sentit, Jaume Butinyà posa sobre la taula la possibilitat de fer els plens presencials i obrir un canal telemàtic per la participació ciutadana.

 

Sobre el ple, l’oposició fa anys que demana que les intervencions del públic es facin constar en l’acta oficial i els vídeos que enregistren els plens.

 

Consells de barri

 

Entre les mesures preses durant el confinament, l’equip de govern va suspendre els consells de barri previstos pel mes de maig. Des d’ERC-Junts per Banyoles es demana que s’estudiïn fórmules perquè es duguin a terme. Tot i que els partits de l’oposició consideren que el model actual “és molt millorable” volen que es mantinguin “els pocs espais on hi ha un mínim de participació ciutadana”. Per això, tot i que encara queden uns mesos per la celebració dels propers consells, sol·liciten que es busqui algun tipus de format perquè es puguin portar a terme sigui quina sigui la situació epidemiològica del moment.

 

El proper ple municipal de l’Ajuntament de Banyoles es farà el dilluns 28 de setembre, en principi de forma telemàtica com s’han fet els últims sis mesos.

TAGS: ERC, junts, plens, telemàtics

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Dimecres a les 21.00 h i repetició dijous a les 11.30 h, cada 15 dies

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30