TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 23 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El projecte inclou la urbanització del carrer Pia Almoina.

Publicitat

Cultura » Equipaments    + d'aquest tema
19/08/2020

L’Ajuntament treu a concurs públic el projecte d'ampliació del Museu Arqueològic

Arxius d'audio:

 
  •  19/08/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El projecte té un pressupost de 140.000 euros, inclou la urbanització del carrer Pia Almoina i és una de les intervencions arquitectòniques més importants de l’actual mandat.

 

L'Ajuntament de Banyoles ha tret a concurs públic el projecte de remodelació i ampliació del Museu Arqueològic Comarcal. Els guanyadors del concurs hauran de redactar el projecte de reforma amb un import de 140.000 euros i el document haurà de comptar amb el projecte bàsic i l'executiu. A més, els guanyadors s'encarregaran de la direcció de les obres de l'edifici i la urbanització del seu entorn. El consistori dona fins al 5 de setembre de 2020 com a data límit per a presentar les propostes.

 

Segons ha apuntat el regidor d’urbanisme, Albert Tubert, aquest és un dels projectes més importants del mandat, amb unes obres que començarien l’estiu vinent i que està previst que puguin acabar el primer trimestre del 2023.

 

Nova entrada al Museu per la Pia Almoina

 

A més del Museu Arqueològic, el projecte també inclourà la remodelació del carrer Pia Almoina, per on s’ha d’accedir al nou museu. Segons el regidor, el carrer tindrà un tractament de Barri Vell, amb travertí i a un sol nivell.

 

El concurs tindrà dues fases i s’hi podrà presentar qualsevol persona que estigui col·legiada com a arquitecta.

 

De totes les candidatures rebudes, es seleccionaran cinc equips que passaran a la fase final. Per seleccionar-los es tindrà en compte la millor valoració de currículum d'obra feta amb la presentació d'una proposta projectada i construïda per l'arquitecte que es presenti. Els interessats hauran de presentar un projecte de reforma, rehabilitació o ampliació d'un edifici patrimonial, ja que és un cas similar al que hauran de fer amb el Museu Arqueològic de Banyoles.

 

En la fase final, els candidats hauran de fer una proposta d'edificació i urbanització a través d'una memòria explicativa i propostes gràfiques basades en la intervenció en el patrimoni arquitectònic.

 

Tubert ha explicat que s’ha optat per un concurs públic perquè implica que s’hi sol presentar més gent, hi ha més disputa i, també, més diversitat de propostes.

 

Un jurat multidisciplinari

 

El jurat (format pel regidor d'Urbanisme, dos tècnics municipals de l'àrea, l'arquitecte redactor del Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Banyoles i dos arquitectes designats pel Col·legi d'Arquitectes de Girona) també valorarà aspectes com ara l'estètica arquitectònica, la sostenibilitat i l'adaptació a les noves tecnologies de cada proposta.

TAGS: Arqueològic

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Dijous de 22h a 23h