TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 23 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El porta a porta ja funciona a Porqueres.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
11/08/2020

El Pla de l’Estany es marca arribar a un 60% de reciclatge i identificar tots els usuaris l’any 2025

Arxius d'audio:

 
  •  11/08/2020

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Són els objectiu del Pla de residus del Consell Comarcal que marcarà la nova concessió de recollida a partir del desembre.

 

El Consell Comarcal està enllestint el pla director de residus 2020-2025 que ha de marcar els objectius i el sistema de recollida selectiva els pròxims anys al Pla de l’Estany. El conseller de Medi Ambient, Jordi Burch, ha detallat que el document servirà de marc de treball per definir les polítiques de recollida els anys vinents que afectaran els 11 municipis del Pla de l’Estany.

 

Aquest pla estableix l’escenari òptim i parteix de dos objectius clars pel 2025: que el Pla de l’Estany arribi al 60% de recollida selectiva i que es pugui identificar l’ús que fa cada habitatge del servei.

 

4 sistemes d’identificació

 

Per tal que els usuaris es puguin identificar i es permeti saber la participació de les famílies amb el servei de residus, es volen establir quatre sistemes. Els més estesos seran el porta a porta, com es fa a Porqueres i a una part de Camós, i també la instal·lació de contenidors intel·ligents.

 

En una part del territori es preveu que s’instal·lin àrees tancades, amb control d’accés i identificació a cada contenidor. I una quarta variable serà la instal·lació d’armaris per dipositar cubells del porta a porta.

 

Calendari d’implantació a diferents ritmes

 

Els ajuntaments seran els encarregats de posar en marxa el nou sistema perquè les competències depenen de cada municipi. De fet, els quatre models s’han pensat per cobrir les diferents característiques de cada municipi, sobretot tenint en compte la distribució dels habitatges als nuclis i als barris on s’hagin d’implantar. Jordi Burch ha detallat que, de moment, el 2021 es posaran en marxa les campanyes de conscienciació i implantació de les noves mesures i que, a poc a poc, cada municipi anirà adaptant el nou sistema.

 

Nova concessió, al desembre

 

El pla inclou la nova concessió de la recollida selectiva a la comarca, que acaba l’última pròrroga el mes de novembre i que ha d’entrar en vigor a partir del desembre. Davant les evidents mancances i problemes del contracte actual, la nova adjudicació ha de solucionar bona part dels inconvenients detectats els últims anys i encarar l’adaptació als nous models.

 

El nou contracte inclou la compra de contenidors i nous vehicles per fer la recollida. I també està previst que es millorin les condicions laborals dels treballadors de la recollida de residus al Pla de l’Estany, que actualment estan molt per sota la mitjana del sector a la demarcació de Girona.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Últim dilluns de mes

Diumenges de 10:00 a 11:00