TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 23 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Els “Gelats del territori” es presenten en envasos individuals de vidre de 125 ml.

Publicitat

Cultura » Gastronomia    + d'aquest tema
10/08/2020

Gelat de xocolata Torras amb nous Crespianes, la proposta del Pla de l'Estany de "Gelats de territori"

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’empresa del cuiner Marc Ribas ha posat a la venda dotze propostes de gelats amb productes vinculats a projectes d’arreu de Catalunya.

 

Els cuiners Marc Ribas i Jordi Reverter han engegat el projecte “Gelats de territori”, una sèrie de dotze propostes dolces amb ingredients d’orígens d’arreu de Catalunya. Les diverses varietats de gelat tenen en comú que utilitzen productes de quilòmetre zero elaborats per productors locals. Entre les propostes s’hi troben, per exemple, el gelat de xuixo de Girona; el de Sant Hilari, amb galetes Jaumets i ratafia; el de l'Alt Empordà, fet de prunes de Sant Jaume i recuit; el de poma de muntanya i gingebre del Solsonès; de maduixes i escumós del Maresme i el de Terres de l'Ebre, fet de sorbet de taronja amb xocolata. Entre les propostes n’hi ha una amb denominació d’origen Pla de l’Estany: gelat de xocolata Torres amb entrebancs de pa de pessic de nous Crespianes.

 

L'origen de Xocolates Torras es remunta a l'any 1890, quan es va obrir un modest obrador xocolater al Molí Nou de Banyoles regentat per Dolors Torras. El gelat comarcal inclou la seva xocolata amb un 70% de cacau amb un gust intens, que han combinat amb un altre producte del Pla de l’Estany, les nous Crespianes. Aquest segon ingredient prové de l’empresa Agrícola Cal Vermell, que conrea 68 hectàrees entre Crespià i Esponellà amb 12.000 nogueres. D’entre totes les varietats que es cultiven a la finca, la joia de la corona són les Crespianes, una nou rodona, de textura tendra, esponjosa i gust intens.


Els “Gelats de territori” es presenten en envasos individuals de vidre de 125 ml. Les dotze propostes es poden tastar a diversos restaurants o bé adquirir en supermercats, botigues de queviures o la web del mateix projecte. A Banyoles els gelats estan disponibles al supermercat Valvi de la Plaça dels Turers.

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)