TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 23 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
S’han instal·lat als més de 250 contenidors d’envasos del Pla de l’Estany codis QR.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
03/08/2020

Reciclos incorpora codis QR a tots els contenidors grocs del Pla de l’Estany

Arxius d'audio:

 
  •  03/08/2020

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El nou sistema digital permet aconseguir les recompenses per reciclar sense les bosses i els adhesius específics que s’havien de recollir als comerços.

 

El projecte Reciclos, el Sistema de Devolució i Recompensa desenvolupat per Ecoembes i del qual ja en formen part més de 2.000 ciutadans i ciutadanes del Pla de l’Estany, ha millorat la seva presència física a la comarca. El projecte Reciclos digitalitza el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de beguda aplicant tecnologia mòbil i incorporant incentius sostenibles per recompensar els ciutadans compromesos amb el reciclatge.

 

Per adaptar-se a la situació de la pandèmia, aquest mes de juliol ha implementat diferents canvis per incentivar el reciclatge “encara més digital i més local”. D’aquesta manera, s’han instal·lat als més de 250 contenidors d’envasos del Pla de l’Estany uns nous codis QR, necessaris per poder utilitzar la nova versió de l’aplicació.

 

El conseller comarcal de Medi Ambient, Jordi Busch, ha detallat que amb la instal·lació del QR al contenidor s’elimina la condició d’utilitzar les bosses de plàstic i els adhesius específics que era necessari anar a recollir als comerços.

 

Els usuaris de Reciclos han d’escanejar els codis de barres de les llaunes i ampolles de plàstic de begudes de la mateixa manera que ho feien abans amb la diferència que ara, en lloc d’escanejar l’adhesiu que es recollia als comerços, només cal escanejar amb el mòbil l’adhesiu del codi QR que hi ha situat a tots els contenidors de la comarca.

 

Jordi Burch també ha detallat que estan estudiant implementar un sistema a l’aplicació perquè la puguin utilitzar els veïns dels municipis on es fa la recollida porta a porta i no disposen de contenidors.

 

Donatiu a Càritas

 

Durant aquest mesos es podran donar els Reciclos aconseguits pel reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes per aconseguir una donació a Càritas Pla de l’Estany que farà possible la compra de materials de desinfecció del local i protecció dels assistents i voluntaris.

 

Reciclos neix a TheCircularLab, el centre d’Innovació tecnològica d’Ecoembes i compta amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i la Generalitat de Catalunya.

TAGS: Reciclos

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 22h a 23h

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dijous de 20:00 a 21:00