TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 03 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Sumem creu que cal més pedagogia i informació i menys multes i vigilància.

Publicitat

Política » Municipal    + d'aquest tema
31/07/2020

Sumem Banyoles planteja una reflexió sobre els usos “que donen una mala percepció de l’Estany”

Arxius d'audio:

 
  •  31/07/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Davant l’augment de vigilància i sancions, la formació demana una major sensibilització i informació sobre els usos del paratge natural.

 

Després que la setmana passada el Consorci de l’Estany anunciés un increment de controls i vigilància a l’Estany amb la finalitat, sobretot, d’evitar el bany a zones no permeses, Sumem Banyoles ha volgut portar el tema al ple de l’ajuntament d’aquest dilluns.

 

El partit considera que determinats usos permesos “són contradictoris amb què sigui un espai natural com és la conca lacustre” i provoquen que els visitants, i fins i tot els banyolins i banyolines, en alguns casos no siguin prou conscients que és un espai natural protegit “únic, sensible i delicat”. El regidor, Non Casadevall, creu que cal més pedagogia i informació i menys multes i vigilància.

 

L’Estany no és una simple acumulació d’aigua, sinó un paratge natural de gran valor, que cal cuidar i preservar. Amb aquesta reflexió, la formació posa en focus en “la mínima conscienciació en una part de les visitants i alguns banyolins i banyolines” sobre el valor i la necessitat de cuidar i preservar l’Estany. Sumem proposa millorar la sensibilització habilitant un aparcament allunyat del Front d’Estany i uns centres d'informació que posin en valor l’entorn i la importància de relacionar-s’hi amb cura.

 

Piscina municipal

 

En paral·lel al debat dels usos de l’estany, Sumem assegura que cal valorar la manca d’una piscina municipal com un agreujant de la problemàtica. Un equipament que consideren “necessari i que ajudaria a mitigar els incidents”.

TAGS: estany, consorci

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Dimecres de 21h a 22h