TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 23 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Per desfer-se d’un residu voluminós d’origen domèstic s’ha d’acudir a la deixalleria.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
23/07/2020

Augmenta “notablement” l’abandonament indiscriminat de residus voluminosos al Pla de l’Estany

Arxius d'audio:

 
  •  23/07/2020

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Els ajuntaments i el Consell fan una crida a comunicar-ho al servei de recollida de trastos i recorden que es pot sancionar fins a 300 euros.

 

Diversos ajuntaments i els tècnics de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany han detectat en les darreres setmanes un increment notable de l’abandonament de residus voluminosos al carrer, al costat de les zones de contenidors. Es tracta d’abandonaments que no es comuniquen convenientment al servei de recollida de trastos, que és qui realitza la retirada de la via pública.

 

El Conseller Comarcal de Medi Ambient, Jordi Burch, ha detallat que l’augment s’ha detectat sobretot a Banyoles des de principis d’estiu i que aquest abandonament indiscriminat de trastos dificulta la recollida dels altres residus i col·lapsa la feina del centre El Puig per recollir voluminosos.

 

Des del Consell, obren la possibilitat que, més enllà d’alguns casos particulars, l’augment es degui a una mala pràctica concreta de l’economia submergida. En aquest sentit, s’apunta que puguin ser persones que es dediquen a retirar trastos vells per reformar habitatges i que llencin el material voluminós que no els interessa de males maneres.

 

Sancions de fins a 300 euros

 

Per desfer-se d’un residu voluminós d’origen domèstic s’ha d’acudir a la deixalleria comarcal, de dilluns a dissabte de 9h a 19 h, o cal trucar prèviament al servei gratuït de recollida de trastos, al 972 58 18 58. L’abandonament al carrer de residus voluminosos pot comportar una sanció econòmica, prevista a l’ordenança comarcal de residus, que va dels 120 als 300 € de multa.

 

Des del Consell s’ha engegat una campanya a les xarxes socials per fer un ús correcte d’aquests serveis i també es demana a la ciutadania que comuniquin qualsevol incidència que es detecti. Altres municipis de la comarca també han denunciat aquesta situació i han fet avisos a la ciutadania.

TAGS: voluminosos, deixalleria

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Últim dissabte de mes a les 12:00h

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)