TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 03 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La mesura s’ha publicat al DOGC aquest dijous.

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
09/07/2020

La mascareta és obligatòria a l’aire lliure i en interiors oberts al públic, amb sancions de 100 euros

Arxius d'audio:

 
  •  09/07/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Des d’aquest dijous, s’ha de portar encara que es mantingui la distància de seguretat, amb excepcions com fer esport o activitats en casals d’estiu.

 

Des d’aquest dijous, les mascaretes són obligatòries per als majors de 6 anys a la via pública, en espais a l'aire lliure, al transport públic o en interiors oberts al públic, amb independència de si es pot mantenir la distància física. L’incompliment de la mesura, anunciada aquest dimecres pel Govern de la Generalitat, se sancionarà amb una multa de 100 euros.

 

Excepcions en activitats “incompatibles”

 

La normativa manté les excepcions quan la “naturalesa de l’activitat ho faci incompatible”. És el cas, per exemple, de les activitats en casals d’estiu, els alumnes que s’examinin de la selectivitat mentre estan asseguts, per fer esport o menjant i bevent. Tampoc se n'exigirà l'ús en grups estables de convivència, a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria, o a persones amb discapacitat, dependència o alteracions de conducta. Pel que fa a la platja i les zones de bany, Salut aplicarà el criteri de “sentit comú” i la mascareta no s’haurà de dur mentre les persones es banyin o parin el sol.

 

En declaracions recollides per l’ACN, la consellera de Salut, Alba Vergés, insisteix que tothom ha de sortir de casa amb mascareta, mantenint les mateixes excepcions en activitats que ho facin “incompatible”.

 

Vigilància i control a càrrec dels ajuntaments

 

La mesura s’ha publicat al DOGC aquest dijous, argumentant que la detecció de diversos brots i l’increment de nous casos de persones asimptomàtiques “obliga a reforçar les condicions d’ús de les mesures de protecció”. La resolució especifica que correspon als ajuntaments i a la Generalitat les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes, i que l’incompliment de les mateixes serà objecte de règim sancionador.

TAGS: mascareta, covid, coronavirus

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dilluns de 21 h a 22 h

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30