TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 03 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L’abocador pràcticament ha esgotat l’espai del segon vas i necessita una ampliació.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
06/07/2020

El Consell duu a terme l’ampliació de l’abocador de Puigpalter, que ha d’estar enllestida a finals d’estiu

Arxius d'audio:

 
  •  06/07/2020

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Les obres del tercer vas tenen un pressupost de 2,5 milions i entraran en funcionament in extremis quan s’esgoti l’espai actual.

 

Des de fa unes setmanes el Consell Comarcal del Pla de l’Estany està duent a terme les obres d’ampliació del dipòsit controlat de residus de Puigpalter. L’abocador pràcticament ha esgotat l’espai del segon vas i és necessari posar en funcionament el tercer vas per continuar recollint els residus de la comarca.

 

L’acord per l’ampliació es va anunciar la tardor passada, amb un conveni amb l’Agència Catalana de Residus que permet una inversió de 2,5 milions d’euros en la construcció i adequació del nou vas, així com la clausura del segon vas i una planta de transferència.

 

Tot i que la pandèmia ha condicionat els terminis previstos el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal, Jordi Burch, ha detallat que ja s’ha buidat l’espai del tercer vas, s’han preparat els moviments de terra per segellar el segon i s’està començant a impermeabilitzant per evitar filtracions.

 

Ampliació “in extremis”

 

Les obres s’han hagut d’afrontar amb celeritat perquè la capacitat actual de l’abocador està al límit i els últims mesos hi ha hagut sobre la taula el perill d’esgotar l’espai disponible abans d’ampliar-lo. Per evitar-ho, fa uns mesos es va limitar l’entrada de residus industrials de fora la comarca. Burch explica que, entre això i l’augment de la recollida selectiva, “per molt poc no s’esgotarà la capacitat els mesos vinents”.Planta de transferència

 

Com que l’adjudicació va tenir una rebaixa important del preu previst de 2,5 milions d’euros, una part de l’aportació de l’Agència de Residus de Catalunya es destinarà a la construcció d'una planta de transferència. El conseller ha detallat que aquesta instal·lació, que s’està acabant de definir i que entrarà en vigor més endavant, permet acumular i compactar alguns residus reutilitzables per reduir costos de transport cap a les plantes de reciclatge.Els càlculs amb el volum d’entrada de residus actuals estableixen que el tercer vas tindria una vida útil d’entre 8 i 10 anys, que esgotaria definitivament la capacitat de l’abocador. Però el Consell vol reduir les tones d’entrada, mantenint el mínim que permet un funcionament òptim de l’equipament, per allargar-ne la vida útil.

TAGS: abocador, ampliació

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Segon dissabte de mes