TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 03 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Les dues entitats han creat un programa de beques que es convocaran de forma bianual.

Publicitat

Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
03/07/2020

Granés Fundació i l'IDIBGI creen beques bianuals per fomentar la recerca en l’àmbit de la discapacitat

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Permetran contractar joves investigadors per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i prevenir les malalties que la provoquen.

La Granés Fundació, amb seu a Banyoles, i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), han acordat promoure una convocatòria de beques per al foment de la recerca en l'àmbit de la discapacitat. En el marc del conveni de col·laboració entre les dues entitats s’ha creat un programa de beques que es convocaran de forma bianual. La iniciativa permetrà la contractació de joves investigadors que s'incorporaran a grups de recerca de l'IDIBGI amb l'objectiu d'avançar en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o prevenir les malalties que la provoquen. Ho explica la gerent de Granés Fundació, Laura Masferrer.

 

Les Beques Granés Fundació estan dotades amb 30.000 euros anuals per a la contractació de cada investigador durant un període de quatre anys. Com que les beques tenen caràcter bianual es compta invertir uns 300.000 € en els pròxims sis anys.

 

Grups de recerca de l'IDIBGI

 

Els grups de recerca vinculats a l'IDIBGI podran seleccionar investigadors que hauran de desenvolupar la seva tesi doctoral en la recerca vinculada al camp de la discapacitat o els factors que l'originen. Les diverses àrees d’investigació se centren en la prevenció i tractament d’una sèrie de patologies que poden causar discapacitat. Aquest enfocament i objectiu compartit entre les dues entitats es materialitza amb aquestes beques, que permetran aprofundir la recerca i obrir noves línies d’investigació.

 

Les dues entitats

 

Granés Fundació és una entitat que es va crear l'any 2017 com a voluntat del seu fundador, l'empresari banyolí Candi Granés Campasol. Té com a finalitat l'assistència social tant de persones amb una discapacitat intel·lectual com física i l'ajuda a joves per a cursar estudis d'especialització, màsters universitaris o estudis d'investigació.

 

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) és un centre d'investigació que pertany a la xarxa de centres CERCA de la Generalitat de Catalunya, que treballa en la recerca biomèdica, el coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l'àmbit de les ciències de la vida i de la salut, principalment entorn de Girona.

TAGS: Granés, Fundació, IDIBGI, recerca, discapacitat

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 12:00h

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h