TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 03 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
(F: Consell Comarcal)

Publicitat

Medi Ambient » Agricultura, Ramaderia i Pesca    + d'aquest tema Economia » Desenvolupament local    + d'aquest tema
03/07/2020

El Consell del Pla de l’Estany elaborarà un catàleg de productes i serveis agroturístics de la comarca

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

És una de les accions que preveu el nou Pla estratègic del Món Rural, pendent d’una subvenció europea per començar a impulsar accions a curt i mitjà termini.

 

El ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany va aprovar la setmana passada un nou document de Planificació Estratègica del Món Rural. Es tracta d’un document de planificació que inclou 18 programes i diferents accions per impulsar el territori a curt i mitjà termini.

 

4 línies estratègiques

 

Amb el suport de la UdG, el Pla s’estructura en quatre línies estratègiques: producte local, agents agroalimentaris pel canvi, un territori viu, sostenible i sa, i disseminació i governança. Al voltant d’aquestes línies es preveuen diferents accions, amb la voluntat que no sigui un document teòric sinó que alguns d’aquests objectius es puguin començar a implementar a curt termini.

 

El conseller comarcal d’Agricultura, Promoció Rural i Econòmica, Oriol Serrà, ha detallat que el pla agafa un projecte anterior que no s’havia desenvolupat i l’actualitza, amb la voluntat que abasti tots els sectors. Segons Serrà, el Pla de l’Estany és una comarca eminentment agrícola, i feia falta un pla d’acció per donar resposta a les necessitats de la pagesia des de l’àmbit local.

 

Catàleg de productes i serveis agroturístics

 

Una de les primeres accions que es preveuen desenvolupar és l’elaboració d’un catàleg de productes i serveis agroturístics, per fer-ne difusió. L’objectiu és potenciar la cadena curta d’alimentació, i fer valer i donar sortida a la producció local.

 

Subvenció europea

 

Per aconseguir el finançament necessari per desenvolupar el Pla, el Consell Comarcal ha presentat el projecte a una subvenció d’àmbit europeu per a programes d’impuls del sector agrari. El document ha passat la primera fase de selecció i, en cas que sigui un dels escollits, disposarà de l’impuls econòmic necessari per començar a desenvolupar les accions que preveu el Pla a curt termini.

 

El Pla estratègic del Món Rural es va aprovar per unanimitat al darrer ple del Consell Comarcal, que es va celebrar de forma telemàtica a mitjans de juny. Després del període d’exposició al públic, la intenció és començar-hi a treballar de cara al setembre.

TAGS: món, rural

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 12:00h

Dilluns de 21 h a 22 h

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00