TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 03 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Es pretén facilitar la mobilitat a peu o en bicicleta al front d’Estany.

Publicitat

Via Pública » Mobilitat    + d'aquest tema
02/07/2020

Banyoles amplia l’espai de vianants i bicicletes al front d’Estany restringint la circulació de vehicles

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Es tracta d’una prova pilot que s’iniciarà aquest cap de setmana i es podria allargar tot l’estiu. També s’habilitarà pròximament un carril per a bicicletes al passeig de la Indústria.

 

L’Ajuntament de Banyoles iniciarà aquest cap de setmana una prova pilot que permetrà ampliar l’espai per a vianants i bicicletes al front d’Estany. La mesura suposarà restringir la circulació de vehicles i permetrà facilitar el distanciament social, especialment els caps de setmana, quan hi ha més concentració de persones.

 

Concretament, la prova pilot afectarà el tram del Passeig Lluís Marià Vidal, des del carrer Prior Agustí fins al Passeig Mossèn Lluís Constans, i el tram del Passeig Darder, entre el mateix Passeig Mossèn Lluís Constans fins al carrer Pintor Winthuysen. Des de les 8 del matí del dissabte fins a la mitjanit de diumenge la circulació estarà restringida a bicicletes i vianants i només hi podran accedir amb cotxe els veïns.

 

La mesura coincideix amb la represa, aquest cap de setmana, de la Fira de la Ramona, amb la participació de diversos artesans de diferents àmbits.

 

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, ha explicat que amb aquesta mesura es pretén facilitar la mobilitat a peu o en bicicleta al front d’Estany i ampliar l’espai per garantir que es pugui mantenir la distància social entre persones.

 

Segons ha detallat Costabella, la prova pilot es farà aquest cap de setmana i el proper, i llavors es valorarà si es manté durant tot l’estiu.

 

Carril per a bicicletes al passeig de la Indústria

 

Paral·lelament, el cap de setmana de l’11 i 12 de juliol i el següent s’habilitarà també un carril per a bicicletes bidireccional al Passeig de la Indústria, per connectar el Barri Vell i el Passeig Mossèn Lluís Constans, amb el mateix objectiu de facilitar la mobilitat en bicicleta. La mesura serà provisional però a la llarga es vol consolida, traslladant els aparcaments a la part dreta amb el sistema de bateria invertida o espiga.

 

Les dues mesures parteixen d’una proposta de la Taula de Mobilitat, creada amb l’objectiu d’impulsar propostes per fer de Banyoles una ciutat més sostenible i segura i de la que formen part els diferents grups municipals.

TAGS: prova, pilot, bici, carril

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 10:00 a 11:00

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h