TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 10 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Les darreres setmanes s'han fet diferents accions en motiu del Dia de l'Orgull LGBTI.

Publicitat

Societat    + d'aquest tema
30/06/2020

El Consell reivindica la visibilització LGBTI i prepara un pla per recollir els drets del col·lectiu

Arxius d'audio:

 
  •  30/06/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El Servei d’Atenció Integral (SAI) a les persones LGBTI del Pla de l’Estany ha coordinat les accions de visibilització als onze municipis.

 

Tots els municipis del Pla de l’Estany s’han sumat a la campanya per pintar un pas de vianants o un element de mobiliari urbà per visibilitzar el compromís de la comarca en la defensa dels drets del col·lectiu LGBTI coincidint amb el Dia de l’Orgull LGBTI diumenge passat. És una iniciativa que la Generalitat de Catalunya ha proposat a tots els municipis del país, i que ha estat coordinada a la comarca pel Servei d’Atenció Integral (SAI) a les persones LGBTI, que forma part de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. En alguns dels municipis, les pintades han estat fetes per veïns compromesos amb aquesta reivindicació.

 

La posada en marxa del SAI del Pla de l’Estany és resultat de l’entrada en vigor de la Llei 11/2014 de defensa dels drets de les persones LGBTI, d’àmbit català. Aquesta legislació estableix les estratègies que han de posar en marxa les administracions públiques per fer efectius els drets de les persones LGBTI, així com facilitar que participin amb igualtat en tots els àmbits de la vida social.

 

En aquest sentit, per tal de fixar els objectius que el Pla de l’Estany ha de complir els pròxims anys per assolir el que recull aquesta llei, el Consell Comarcal preveu aprovar pròximament el Pla LGBTI del Pla de l’Estany.

 

El SAI, des del 2017

 

El SAI es va crear, a finals del 2017, amb l’objectiu d’oferir atenció personalitzada a les persones LGBTI i a tothom que s’hi adreci per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere. El servei també dona suport a l’hora de presentar incidències i denúncies per discriminació, assessora els diferents serveis i equipaments de la comarca i promou accions de sensibilització, com la d’aquest cap de setmana.

TAGS: atenció, integral, LGBTI, visibilització

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

Diumenges de 10:00 a 11:00