TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 10 de juliol del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La detenció de fa uns dies per part de la Policia Local va ser motiu de debat al ple.

Publicitat

Policial    + d'aquest tema
30/06/2020

La Policia Local de Banyoles estudia gravar els serveis dels agents en què hi hagi ús de la força

Arxius d'audio:

 
  •  30/06/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’alcalde defensa la tasca del cos, assegura que la polèmica detenció que va aparèixer fa uns dies a les xarxes és un fet puntual i afirma que davant d’aquest tipus de conductes la resposta serà “contundent”.

 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va parlar ahir al ple dels polèmics vídeos que es van difondre fa uns dies a les xarxes d’una detenció de la Policia Local amb presumpte biaix racista per part d’un agent del cos. Era la primera vegada que l’alcalde parlava públicament sobre els fets, que qualifica de puntuals i aïllats, i defensa la tasca de la policia en temes de convivència ciutadana i veïnatge. Assegura que en els 13 anys que fa que és alcalde de la ciutat no s’havia trobat amb una situació com aquesta, i que l’agent en qüestió fa gairebé 20 anys que forma part del cos i no té “cap taca a l’expedient”. Tot i això, l’endemà mateix se li va obrir un expedient disciplinari, i afirma s’ha actuat i s’actuarà de forma “contundent” davant d’aquest tipus de conductes.

 

Preguntat pels regidors de Sumem Banyoles sobre si s’han fet canvis en els protocols d’actuació de la policia arran d’aquests fets, Noguer va explicar que s’està estudiant enregistrar les intervencions o càrregues policials en què s’hagi de fer ús de la força. En aquest sentit, l’alcalde va detallar que s’està buscant la tecnologia o el dispositiu més idonis.

 

Taula de convivència

 

Noguer també va explicar que les darreres setmanes han estat en contacte i s’han reunit amb la comunitat magribina i gambiana de la ciutat per informar-los de l’expedient obert. La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, va explicar que s’ha reunit una taula de convivència i també s’ha dut a terme una taula de treball amb membres de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, tècnics d’Acció Social i representants de les dues comunitats.

 

Detenció amb força a la Vila Olímpica

 

El regidor de Sumem Banyoles, Non Casadevall, va manifestar que els preocupa que fets com aquest hagin pogut passar altres vegades, i demana canvis en els protocols. En aquest sentit, Sumem va preguntar per una detenció amb força més recentment a la Vila Olímpica, en aquest cas a càrrec dels Mossos d’Esquadra. L’alcalde va detallar que no disposava de l’atestat policial, però que es tracta d’una noia menor d’edat que va ser detinguda per agressió als agents.

TAGS: policia

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)