TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 30 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La idea és que el nou llibre d'Abellan surti publicat a finals d’aquest any.

Publicitat

Cultura » Publicacions    + d'aquest tema
20/05/2020

Joan Anton Abellán prepara un nou llibre sobre la història dels restaurants del Pla de l’Estany

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El nou projecte, fet amb l’editora Mia Masgrau, s’ha gestat durant el confinament, i preveu sortir a la llum aquest Nadal.

 

El prolífic autor local Joan Anton Abellán està dedicant aquests dies de confinament a un nou projecte editorial, un llibre sobre la història dels restaurants del Pla de l’Estany.

 

La publicació, editada per Mia Masgrau, repassarà la història d’uns 66 restaurants de la comarca des del punt de vista dels seus propietaris, i inclourà una recepta emblemàtica de cadascun d’ells. A més, també tindrà un apartat sobre la història de la restauració a la comarca des de l’època dels camins rals i la Via Augusta, amb hostals i fondes a peu de carretera, fins a l’actualitat.

 

Joan Anton Abellán ha explicat en una entrevista que amb Mia Masgrau ja havien començat a pensar en una nova publicació, però amb l’inici de l’estat d’alarma el projecte va quedar aparcat. Cuiner de professió, durant el confinament, Abellán s’havia proposat fer una recepta diferent cada dia i publicar-la, i d’aquí va pensar que seria interessant fer un llibre de cuina, però que defugís de la idea tradicional d’aquests. Per això, va plantejar-lo en l'àmbit comarcal, amb la idea de reflectir la diversitat d’establiments de restauració i de tipus de cuina que es cou al Pla de l’Estany.

 

L’autor ha aprofitat aquests dies per fer les entrevistes als restauradors telefònicament, i amb el relaxament del confinament ja ha pogut fer alguna visita presencial. La idea és que el nou llibre surti publicat a finals d’aquest any, pels voltants de Nadal.

TAGS: abellan

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

Diada de Sant Jordi a la plaça Major