TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 07 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La Fundació Jaume Bofill ha fet públic un estudi sobre segregació escolar a Catalunya.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
18/05/2020

Banyoles té un dels índexs de segregació escolar més baixos de Catalunya

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Segons un estudi de la Fundació Jaume Bofill, la ciutat i les seves polítiques educatives són un dels referents en la lluita contra la segregació als centres de Primària i Secundària.

 

Aquest mes de maig la Fundació Bofill ha fet públic el seu estudi sobre la segregació escolar als municipis de més de 10.000 habitats de Catalunya. El document fa una anàlisi de l’evolució de la situació els últims cinc anys al país.

 

L’estudi fa servir el concepte de dissimilitud, que indica (entre els valors 0 i 1) la proporció d’un grup concret que hauria de canviar de centre educatiu per tal d’aconseguir una distribució de l’alumnat totalment equilibrada.

 

Banyoles i el Pla d’escolarització extensiva, un cas de referència

 

Banyoles, amb un 18,89% de població d’origen estranger, destaca per ser un dels municipis amb un índex de dissimilitud més baix amb un 0,14 a Primària i un 0,09 a Secundària, el curs 2018-19. En comparació amb el 2013-14, les dades són pràcticament iguals. Pel que fa a Primària ha baixat 0,02 i a Secundària ha pujat 0,02.

 

El document de la Fundació Jaume Bofill exposa Banyoles com una de les ciutats conegudes per les seves polítiques conra la segregació. L’estudi destaca que la ciutat fa anys que posa en pràctica “mesures desegregadores relacionades amb l’assessorament a les famílies i la distribució dels alumnes de matrícula viva considerant la complexitat de cada centre”.

 

Aquestes actuacions municipals es concentren en el Pla Educatiu Entorn i sobretot el Pla d’escolarització extensiva, implantat a la ciutat fa 23 anys. Entre altres mesures, aquest projecte estableix una zona única escolar a primària fent un repartiment equitatiu d’alumnat vulnerable i amb necessitats educatives especials.

 

La Fundació Jaume Bofill

 

La Fundació Jaume Bofill és una fundació cultural privada que promou el coneixement i el debat sobre l’educació i el seu context social a Catalunya.

 

Segons els seus estudis, la segregació escolar és un problema greu a Catalunya, essent un dels països de la Unió Europea amb un índex més elevat. A més la fundació, avisa que la situació pot empitjorar amb la crisi econòmica que s’espera que provoqui la pandèmia de la covid-19.

 

El document es pot consultar en el següent enllaç.

 

TAGS: segregació

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

Puntuals