TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 30 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Ara, l’objectiu és finalitzar la redacció del Pla Estratègic de Gestió de Residus.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
12/05/2020

La recollida selectiva augmenta un 2,9% el 2019 al Pla de l’Estany, destacant el 8% de Porqueres

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

En total, la generació de residus a la comarca va disminuir l’any passat un 1,2%, després de l’augment de l’any 2018.

 

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha publicat el resum de les dades de recollida de residus a la comarca durant el 2019. Una de les més destacades és l’augment de la recollida selectiva, que ha pujat un 2,9% respecte a l’any anterior. Destaca l’èxit de participació assolit amb la recollida porta a porta a Porqueres i a una part de Camós. Concretament, Porqueres ha registrat un percentatge de recollida selectiva del 81%, mentre que a Camós és del 47%.

 

Aquest canvi, segons el conseller comarcal de Medi Ambient, Jordi Burch, representen un major grau de corresponsabilització del ciutadà envers la generació de residus i acosten la comarca al compliment dels objectius europeus de reciclatge, que per l’any 2020 ha de ser del 60%.

 

Si a la recollida en contenidors al carrer s’hi sumen els residus recollits a la deixalleria, enguany s’han recollit selectivament 6.680 tones, un 1,1% més que l’any anterior, que representen el 42,8% dels residus municipals generats a la comarca.

 

Baixa un 1,2% la generació de residus a la comarca

 

Pel que fa a la generació de residus, el 2019 s’observa una lleugera davallada d’un 1,2%, una dada que contrasta amb l’augment que es va registrar el 2018. En total, aquest passat 2019 s’han recollit al Pla de l’Estany 15.621 tones de residus.

 

Tenint en compte que la població de la comarca ha augmentat un 0,9% durant el 2019, la ràtio de generació de residus municipals ha baixat d’1,35 Kg per habitant i dia el 2018 a 1,33 Kg per habitant i dia el passat 2019.

 

Disminueix el rebuig a l’abocador i pugen les tones a la deixalleria

 

També disminueix l’entrada de rebuig a l’abocador provinent dels residus municipals dels pobles de la comarca. Aquesta disminució és de 264 tones en relació amb el 2018. Segons l’ens comarcal, la causa que explica aquesta disminució és la consolidació de la recollida porta a porta a Porqueres i una part de Camós.

 

Segons les dades, l'any 2019 han disminuït un 6% les tones gestionades a través de les deixalleries, tot i que si se sumen els usuaris de la deixalleria fixa, la mòbil i la minideixalleria de Porqueres i es comparen amb les dades de 2018 els usuaris han augmentat un 22%.

 

Pla estratègic de gestió de residus 2019-2025

 

El Consell Comarcal recorda les campanyes de sensibilització que es duen a terme al llarg de l’any, com els punts informatius de reforç de la recollida selectiva a diferents municipis; la recollida de càpsules de cafè mitjançant un conveni amb l’empresa Nestlé; o la campanya de foment de la recollida selectiva d’envasos Reciclos.

 

De cara al 2020, l’objectiu és finalitzar la redacció del Pla Estratègic de Gestió de Residus Comarcal 2019-2025, que ha d’ajudar als ajuntaments a definir un model de recollida que permeti assolir els objectius que marca la legislació de residus de cara als pròxims anys.

TAGS: recollida, selectiva

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 19h a 20h

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h