TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 30 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Al global de Catalunya, l'atur va pujar en 50.763 persones (F: ACN)

Publicitat

Economia » Ocupació    + d'aquest tema
06/05/2020

L’atur al Pla de l’Estany puja a l’abril en 200 persones i arriba a les 1.319 sense reflectir els ERTO

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

És l’augment més significatiu dels últims anys i els demandants d’ocupació assoleixen una xifra rècord superant les 3.000 persones.

 

Les dades del Departament de Treball confirmen el que ja reflectien les diverses dades econòmiques: l’impacte econòmic del coronavirus ha fet augmentar l’atur a tot Catalunya i també al Pla de l’Estany. L’abril s’ha tancat amb 1.319 aturats a la comarca, 201 més que el mes anterior, el que suposa un augment pràcticament del 18%. Per trobar una xifra tan alta d'aturats cal anar al maig del 2016. De fet, l’abril és un mes on l’atur acostuma a disminuir, però aquesta vegada la Setmana Santa no ha pogut ajudar el mercat laboral.

 

El sector serveis, amb 952 persones, és el més afectat, seguit de la indústria amb 195. L’atur ha augmentat a tots els municipis de la comarca, amb més afectació als municipis més grans com Banyoles (143 persones més), Cornellà del Terri (16) i Porqueres (12).

 

Dades atur abril Pla de l'Estany

 

2.674 afectats per ERTO a la comarca

 

És una dada alarmant però incompleta, perquè cal tenir present que en aquest increment no estan incloses les persones que són a casa afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i que cobren menys del que cobraven, perquè es considera que la seva situació és temporal. En aquest sentit, segons dades d’aquest dimarts, les empreses amb seu al Pla de l’Estany han presentat 408 expedients de regulació temporal que afecten 2.674 persones.

 

Rècord històric de demandants d’ocupació

 

Una altra xifra rellevant és el gran augment de persones que busquen feina a la comarca. El mes d’abril hi ha 3.045 demandants d'ocupació a la comarca, una xifra que representa un 85% més que fa només un mes i que és el rècord històric de demandants d’ocupació al Pla de l’Estany, superant els moments més durs de la crisi econòmica de fa uns anys.

 

4a comarca amb millor taxa d’atur

 

Una de les poques dades positives de l’informe de Treball és que el Pla de l’Estany era una de les comarques amb una taxa d’atur registral més baixa segons les dades del mes de març. El primer trimestre de l’any es va tancar amb una taxa del 7,30%, la variable sintètica més característica de l'atur i que mostra la relació entre la població aturada i la població activa. Només la Cerdanya, l’Alta Ribagorça i la Segarra partien d’una situació millor abans de la pandèmia.

 

Tornant a les dades d’atur de l’abril, al global de Catalunya va pujar en 50.763 persones fins a arribar als 467.810 desocupats. Girona és la demarcació on més s'ha disparat l'atur, un 16%.

TAGS: Atur, abril

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

Primer dissabte de mes

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)