TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 31 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Ràdio

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Des d'aquest cap de setmana, ja es permet sortir a passejar o fer esport.

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
04/05/2020

El desconfinament omple l’entorn de l’Estany de caminants, corredors i ciclistes al matí i al vespre

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Banyoles és l’únic municipi de la comarca amb franges horàries obligatòries per fer activitats al carrer.

 

El primer cap de setmana amb l’aplicació del pla de desconfinament de l’estat espanyol ha omplert l’entorn de l’Estany de Banyoles de caminants, corredors i ciclistes en les dues franges horàries que es permet. Concretament, des de dissabte es permet sortir a passejar una vegada al dia i a una distància màxima d'un quilòmetre de l'habitatge, mantenint les distàncies mínimes i sense sortir del terme municipal. Als municipis de menys de 5.000 habitants, les franges no són obligatòries.

 

Les persones d'entre 14 i 70 anys poden sortir a passejar o fer esport entre les 6 i les 10 del matí i entre les 8 del vespre i les 11 de la nit. Coincidint en cap de setmana i amb molta bonança, la mesura ha convocat moltíssima gent en diversos espais públics, sobretot entorn de l’Estany i el parc de La Draga. Tot i que hi ha hagut aglomeracions puntuals i casos que s’han saltat la normativa, en general s’ha respectat la distància mínima, les mesures de seguretat adequades i els horaris establerts. El contrast entre el cap de setmana i aquest dilluns, primer dia feiner, ha estat gran i la gran afluència de gent s’ha suavitzat en la franja matinal.

 

En aquest sentit els menors de 14 anys poden sortir al carrer entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda. I les persones de més de 70 anys ho poden fer entre les 10 del matí i les 12 del migdia i entre les 7 de la tarda i les 8 del vespre.

 

Sense poder fer la volta a l’Estany

 

El criteri de no poder sortir del límit del municipi provoca que, oficialment, no estigui permès fer la volta a l’Estany, perquè la banda oest, entre els Desmais i Lió, pertany al municipi de Porqueres. Tot i que molta gent ha respectat aquesta limitació, també és veritat que força altra gent ha recuperat el costum de fer els més de 6 km entorn de l’Estany aquest mateix cap de setmana.

 

2.500 mascaretes

 

L’Ajuntament de Banyoles fa una valoració positiva del cap de setmana, assegurant que “les sortides s’han produït majoritàriament de forma respectuosa, seguint les franges horàries” i recorda la necessitat “de no abaixar la guàrdia i seguir les mesures establertes per a les sortides”.

 

El consistori també ha comunicat que aquest matí s'ha iniciat el repartiment de mascaretes als usuaris del transport públic. El consistori repartirà 2.500 mascaretes als usuaris dels autobusos de la ciutat entre dilluns i dimarts, seguint la normativa anunciada que obliga a l'ús de mascaretes al transport públic a tot l'estat.

 

Alguns esportistes han aprofitat al màxim el petit terme municipal de Banyoles dissenyant recorreguts per fer corrent o en bicicleta que ressegueixen pràcticament el perfil dels límits amb Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta.

 

La resta de municipis, sense franges obligatòries

 

Excepte Banyoles, els altres 10 municipis del Pla de l’Estany no han hagut de complir obligatòriament les franges horàries perquè el pla contempla que les poblacions de menys de 5.000 habitants siguin una excepció. Tot i que les limitacions de temps i de no poder sortir del terme municipal es mantenen, i en alguns casos, com Cornellà del Terri, l’ajuntament ha recomanat seguir les franges proposades per l’estat. A diferència de Banyoles, la resta de municipis de la comarca tenen termes municipals més amplis i una densitat de població molt més reduïda que ha permès una major dispersió de les persones que han sortit a gaudir de l’aire lliure.

TAGS: desconfinament, esport

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Últim dilluns de mes