TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 31 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El Centre de Distribució d’Aliments de Càritas ha tramitat 31 casos nous.

Publicitat

Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
24/04/2020

El Centre de Distribució d’Aliments atén una trentena d’usuaris més arran de la crisi de la Covid-19

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

L’àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany també ha atès les darreres setmanes cinc casos de violència de gènere, 31 casos d’atenció psicològica i han augmentat els àpats a domicili.

 

L’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany s’ha reorganitzat les darreres setmanes per donar resposta a les noves necessitats sorgides de la crisi de Covid-19.

 

D’una banda, el Centre de Distribució d’Aliments de Càritas ha tramitat 31 casos nous arran de la crisi sanitària. La consellera de Benestar Social, Ester Busquets, ha explicat que durant el primer mes des de l’inici de l’estat d’alarma es van fer arribar paquets d’aliments a domicili a través dels treballadors del Centre El Puig. Des d’aquesta setmana, però, s’ha tornat al sistema habitual de recollida, amb les mesures de prevenció, tot i que les famílies monoparentals i la gent gran continuen rebent els aliments a casa.

 

També s’han preparat lots d’urgència perquè la Policia Municipal els pugui repartir en cas de necessitat, seguint un protocol preestablert.

 

Per altra banda, el servei d’àpats a domicili a persones grans de la comarca que viuen soles s’ha vist incrementat en 15 casos nous. Es tracta de persones que no tenen dificultat econòmica però sí problemes per cuinar-se els àpats, i en aquest cas s’ha contractat un servei de càtering.

 

Les ajudes per garantir l’alimentació a totes les famílies de la comarca s’ha complementat amb les targetes que ha distribuït el Departament d’Educació als usuaris de les beques menjador. I des del programa Proinfància s’han repartit 16 targetes d’entre 100 i 300 euros cadascuna entre les famílies ateses pel servei.

 

A més, des de la Creu Roja del Pla de l’Estany s’han atès 17 casos nous de famílies amb dificultats per anar a fer la compra o a la farmàcia, generalment persones grans.

 

5 casos de violència domèstica

 

En total, des de l’inici de l’estat d’alarma, l’àrea de Benestar Social ha atès 118 urgències relacionades amb l’emergència sanitària. D’aquests, cinc atencions han estat per casos de violència domèstica.

 

També s’han atès 41 famílies en situació de precarietat econòmica, i 9 persones amb algun tipus de discapacitat. A més, s’han fet 31 atencions psicològiques per telèfon, i s’han fet cinc atencions a domicili a gent gran per qüestions de neteja de la llar o d’higiene.

 

A banda d’aquestes urgències, des del servei s’ha continuat fent seguiment dels casos habituals. Entre ells, els usuaris del Centre Obert, als quals se’ls fa seguiment telefònic de forma setmanal; així com els serveis socioeducatius o el SIAD.

TAGS: distribució, aliments

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Primer dissabte de mes

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)