TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 07 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El centre segueix actiu a les xarxes socials i a la pàgina web.

Publicitat

Educació » Adults    + d'aquest tema
20/04/2020

L’Escola d’Adults del Pla de l'Estany ofereix classes en línia i intenta mantenir el contacte amb els alumnes

Arxius d'audio:

 
  •  20/04/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El centre també s’ha adaptat a l’entorn virtual i ha reprès el curs amb bona part dels estudiants, tot i que han perdut molt d’alumnat d’estudis instrumentals.

 

El Centre de Formació d’Adults (CFA) Pla de l’Estany és un centre de titularitat pública que depèn del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Igual que la resta de centres educatius de la comarca, l’Escola d’Adults s’ha hagut d’adaptar a l’entorn virtual per continuar en contacte amb els seus alumnes que, tot i les diverses circumstàncies, continuen amb ganes de seguir amb els seus estudis.

 

Des de l’inici del confinament, l’escola s’ha posat en contacte amb tots els alumnes (gairebé 400 en els diferents cursos que s’ofereixen), i la majoria segueixen amb les classes de forma telemàtica. Cada professor utilitza la plataforma que li resulta més adequada en funció de les necessitats del seu alumnat. El professorat també manté el contacte i fa reunions setmanals a través d’aquestes plataformes telemàtiques per seguir amb el curs amb la màxima “normalitat” possible.

 

La directora del CFA Pla de l’Estany, Núria Crous, admet que no és el mateix que les classes presencials, però assegura que “la prioritat és mantenir el contacte amb els alumnes i, sobretot, donar-los ànims i fer-los saber que estan al seu costat”.

 

“Hem perdut alguns alumnes”

 

Crous també ha explicat que el seguiment de les classes en aquesta nova situació és desigual en funció dels cursos. Si bé la majoria d’alumnes de català i informàtica, per exemple, continuen amb les classes de forma virtual; bona part dels alumnes d’estudis instrumentals (aprendre a llegir, escriure i fer càlculs elementals), entre el 70 i el 80%, han deixat les classes.

 

La directora del centre explica que amb alguns alumnes ha estat difícil contactar-hi. Per altra banda, tampoc han rebut ajuda del Departament d’Educació per atendre aquelles famílies que no tenen recursos informàtics o de connectivitat.

 

Vídeo a les xarxes i concurs de Sant Jordi

 

Des del centre continuen treballant amb els recursos i les eines de què disposen. També són actius a les xarxes socials i a la pàgina web (https://agora.xtec.cat/cfaplaestany/), on han difós un vídeo del professorat dirigit als alumnes.

 

També han posat en marxa un concurs de Sant Jordi a través d’Instagram, en què demanen participar-hi creant roses de paper o roba o escrivint la pròpia història, seguir a @cfapladelestany i penjar-ho amb l’etiqueta #santjordicfapladelestany.

TAGS: adults

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

Dijous de 22h a 23h