TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 07 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Aquesta setmana ha començat el 3r trimestre escolar.(F: INS Brugulat)

Publicitat

Educació » Secundària    + d'aquest tema
16/04/2020

Els instituts de Banyoles s’adapten a l’entorn virtual i prioritzen l’atenció als alumnes

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Els centres plantegen propostes a través de les plataformes d’aprenentatge que ja usaven abans del confinament, i en col·laboració amb el departament atenen els alumnes que no disposen d’eines digitals.

 

Els alumnes i professors d’ESO i batxillerat han iniciat el darrer trimestre del curs de forma telemàtica, adaptant-se a la nova realitat generada per la crisi del coronavirus. Els tres instituts del Pla de l’Estany ja van començar a fer ús de les eines digitals des de l’inici de la crisi sanitària, i aquesta Setmana Santa ha servit per sistematitzar la nova metodologia d’aprenentatge.

 

L’acompanyament i l’atenció dels alumnes ha estat la prioritat dels tres centres en tot moment, no només en l’àmbit acadèmic sinó també emocional. Pel que fa a l’àmbit acadèmic, els professors plantegen diferents tasques als estudiants cada setmana, utilitzant les plataformes que ja usaven abans de confinament, com el Moodle, el Google Suite o el Classroom, entre d’altres.

 

Cada professor utilitza el sistema que li va millor, i també s’incorpora el sistema de videoconferències per mantenir el contacte i la cohesió amb el grup classe de forma setmanal, tal com explica el director de l’Ins Josep Brugulat, Rafel Juanola.

 

L’objectiu és mantenir un cert ritme de treball tot i que, segons afirma el director de l’Ins Pere Alsius, Víctor Pérez, “s’ha de tenir en compte que de cap manera es pot pretendre seguir el ritme normal del curs escolar”.

 

Arribar a tots els alumnes

 

La majoria d’alumnes dels centres de la comarca disposa de connexió i ordinadors. Pel que fa als estudiants que no disposen d’aquests recursos, s’està gestionant amb l’Ajuntament i el departament d’Educació facilitar-los un sistema de connexió i ordinadors. Des dels instituts s’ha avaluat cas per cas per atendre les diferents necessitats, i fins i tot en alguns alumnes s’ha cregut convenient facilitar-los un dossier amb tasques per escrit, tal com ha explicat el director de l’Ins Pla de l’Estany, Genís Barnosell.

 

Alumnes de batxillerat i postobligatoris

 

Pel que fa als alumnes de 2n de batxillerat, tenen la sobrecàrrega d’haver de fer els exàmens de selectivitat, que s’han aplaçat a principis de juliol. Víctor Pérez destaca les ganes i l’esforç que estan fent els alumnes per adaptar-se a la situació i preparar les proves, amb el suport del professorat.

 

Per Rafel Juanola, continua la incògnita de quin pes ha de tenir la feina d’aquest trimestre en les qualificacions, quines són les condicions per graduar a 4t d’ESO i 2n de batxillerat, i quins canvis es faran a les PAU. Uns dubtes que s’hauran d’anar concretant en les pròximes setmanes.

 

En tot cas, segons afirma Genís Barnosell, aquells alumnes que treballin i segueixin les propostes dels professors, està clar que “no en poden sortir perjudicats”.

TAGS: instituts

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00