TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 07 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Imatge d'arxiu del polígon industrial de La Farga de Banyoles.

Publicitat

Economia » Laboral - Ocupació    + d'aquest tema
09/04/2020

Al Pla de l’Estany s’han presentat 358 ERTO que afecten 2.220 treballadors

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Les dades de l’últim mes afecten el doble de la mitjana d’aturats dels anys anteriors i quantifiquen el gran impacte de l’estat d’alarma a l’economia comarcal.

 

El Pla de l’Estany s’ha vist afectat àmpliament per l’allau de presentacions d’expedients de regulació d’empreses a tot Catalunya. El Departament de Treball ha publicat aquest setmana per primera vegada les dades per territori i fins dimecres 8 d’abril s’han aprovat a la comarca 358 expedients de regulació temporal d’ocupació que afecten 2.220 persones treballadores de les empreses amb seu en algun dels municipis del Pla de l’Estany.

 

 

Tot i que no tots els treballadors afectats són habitants del Pla de l’Estany, tenint en compte que a la comarca el mes de febrer hi havia 1.070 persones a l’atur, i que la mitjana d’aturats dels últims 3 anys ha estat d’unes 1.100 persones, la xifra d’afectats pels ERTO demostra el gran impacte de la pandèmia a l’economia de la comarca.

 

La gran majoria, per força major

 

Entrant en detall de les dades publicades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a la comarca, la gran majoria d’ERTO presentats 335 - que afecten 1.916  treballadors - són per causa major. És a dir, a que estan causats directament per la crisi del coronavirus. En aquest cas, el Departament ha anunciat que i les persones treballadores tindran dret a la prestació contributiva per atur, encara que no compleixin el requisit de cotització prèvia exigit.

 

Els altres casos, 23 expedients i 304 persones treballadores, alguns d’ells acomiadaments definitius, estan catalogats com a procediments administratius d'extinció de contractes de treball (acomiadament col·lectiu), de suspensió temporal de contractes de treball, o de reducció temporal de jornada basats en causes econòmiques, tècniques, organitzatives i/o productives.

 

Treball reconeix que la pandèmia de la Covid-19 suposarà inevitablement un impacte negatiu en l'economia i que, en aquestes circumstàncies, la prioritat consisteix a “minimitzar l'impacte social i facilitar que l'activitat es recuperi tan aviat com la situació sanitària millori. L'objectiu és que aquests efectes negatius siguin transitoris i evitar, en última instància, que es produeixi un impacte més permanent o estructural”.

 

636 mil afectats a Catalunya

 

Segons les dades de Treball, a les comarques gironines s’han presentat un total de 9.888 ERTO que afecten 62.134 persones treballadores i, a tot Catalunya, la xifra puja a 86.573 expedients i 636.032 persones treballadores.

TAGS: ERTO, coronavirus, atur, treballadors

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Últim dissabte de mes a les 12:00h