TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 07 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els pacients mantenen les distàncies quan van a la farmàcia.

Publicitat

Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
08/04/2020

Les farmàcies de Banyoles adapten protocols i prioritzen els tractaments de patologies cròniques

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Reconeixen problemes d’abastament d’alguns productes com l’alcohol, els EPI i medicaments específics però asseguren que hi ha alternatives.

 

Les farmàcies formen part dels serveis essencials durant l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus. Els farmacèutics són professionals sanitaris que formen part del sistema d’atenció pública i, de fet, són en molts casos la primera línia d’atenció a persones que tenen els primers símptomes.

 

El responsable de la Farmàcia Alsius de Banyoles Esteve Alsius, vicepresident del Col·legi de Farmacèutics de Girona, ha explicat que viuen amb incertesa i expectació aquesta situació excepcional. Ha detallat que en primer lloc es van prendre mesures per assegurar la salut dels professionals, que han de mantenir obert el servei, i també perquè els pacients puguin acudir als establiments amb tota seguretat. Algunes limiten l’aforament a una o dues persones i altres opten per servir per finestreta. Això contrasta amb l’habitual proximitat entre els farmacèutics i els clients, que progressivament han anat prenent consciència de la importància de mantenir aquestes mesures.

 

Assegurar el tractament de patologies

 

Alsius ha subratllat que la principal funció de les farmàcies aquestes setmanes és prioritzar i assegurar el tractament de patologies cròniques prèvies. Les farmàcies continuen servint els medicaments que requereixen els malalts crònics d’altres patologies receptades pels professionals mèdics. També s’han adaptat altres protocols que permeten una millor atenció individualitzada com és la recepta electrònica, l’atenció a víctimes de la violència de gènere, i la dispensació dels medicaments hospitalaris que durant l’estat d’alarma es poden recollir a les farmàcies.

 

Hidroxicloroquina, un cas específic

 

Sobre l’abastiment de medicaments, les farmàcies reconeixen que hi ha hagut alguns problemes puntuals de distribució. Però també recorden que hi ha un gran catàleg de productes i que en pràcticament totes les incidències es pot trobar una alternativa. En el cas dels tractaments basats en la hidroxicloroquina, però, el problema s’agreuja. Aquest component podria ser efectiu en la lluita contra la Covid-19 i està intervingut per poder fer proves específiques en laboratoris i hospitals. La hidroxicloroquina, però, és un tractament habitual per pacients d’artritis remuàtica i lupus, i cal justificar cada dosi que es demana.

 

Alcohol i EPI, els més buscats

 

Sobre els hàbits de consum dels pacients, els productes més demandats les últimes setmanes tenen a veure amb les mesures higièniques per la pandèmia. L’alcohol etílic pràcticament s’ha exhaurit i també es demanen moltes mascaretes, guants i equips de protecció individual (EPI), que van arribant en comptagotes.

 

Seguir les recomanacions oficials

 

Esteve Alsius també ha fet una crida a informar-se a través dels canals oficials i seguir les recomanacions dels professionals de salut acreditats, per evitar que les informacions sense base científica puguin generar incertesa o males pràctiques.

 

14 farmàcies a la comarca

 

El Pla de l’Estany compta actualment amb un total de 14 farmàcies. La majoria, 9, són a Banyoles, i també n’hi ha una a Porqueres, Cornellà del Terri, Melianta, Serinyà i Camós respectivament. Es poden consultar el mapa, horaris i calendari de guàrdies al web del Col·legi de Farmacèutics de Girona.

TAGS: Farmàcies, coronavirus, epi

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dilluns de mes