TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 07 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
S'ha establert un calendari per revitar l'acumulació de trastos aquests dies.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
07/04/2020

El Consell manté el servei de recollida de residus amb normalitat i demana no treure trastos al carrer

Arxius d'audio:

 
  •  07/04/2020

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

També ha establert un calendari de recollides específiques de residu verd i trastos per Setmana Santa.

 

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha informat que manté el servei de recollida de residus amb normalitat perquè es tracta d’un servei essencial. La recollida de rbuig, orgànica, paper, vidre i envasos es mantenen amb normalitat així com els voluminosos i el residu verd.

 

La deixalleria comarcal s’ha tancat al públic i el servei queda interromput fins que es recuperi la normalitat una vegada hagi passat la situació de contingència per coronavirus. Només està disponible per comerços i professionals algunes hores al matí.

 

Calendari de Setmana Santa

 

El Consell ha establert un calendari específic per Setmana Santa d’algunes recollides. Dilluns es va fer la recollida de trastos a porta a porta a Porqueres i a Banyoles es farà, prèvia trucada telefònic al 972 57 18 58, el dilluns, dimecres i dijous d’aquesta setmana i el dimarts 14, dimecres 15 i divendres dia 17 d’abril. A la resta de municipis del Pla de l'Estany, s'ha de concretar el dia i el punt de recollida a través del telèfon de la deixalleria.

 

Excés de trastos al carrer

 

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Jordi Burch, assegura que els últims dies s'ha detectat un augment de trastos al carrer que dificulten la recollida. L'ens recomana que en la mesura del possible no es treguin al carrer trastos, i que s'evitin realitzar treballs de jardineria i esporga per tal de reduir la presència al carrer d'aquests residus i facilitar la tasca als serveis de recollida. Això permetrà també reduir l'exposició dels treballadors a riscos de contagi. Igualment es recorda la necessitat de dipositar els residus a l'interior dels contenidors corresponents a cada fracció i que no s'abandonin a terra per evitar problemes d’higiene al carrer.

 

Recomanacions a llars amb persones infectades

 

Alhora, el Consell ha fet difusió de les recomanacions per tractar residus en habitatges amb persones positives de coronavirus. Segons l'Agència Catalana de Residus i el Ministeri, els residus del pacient, inclòs el material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s'han d'eliminar en una bossa de plàstic en un cubell d'escombraries a l'habitació sense fer cap separació per al reciclatge. Aquesta bossa s’ha de tancar i posar-la en una segona bossa amb el material de protecció del cuidador. I aquesta bossa s’ha de llançar dins la bossa de residus d’escombrarires corresponent al cubell de fracció resta. Més detalls en aquest enllaç.

TAGS: Consell, recollida, trastos

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Diumenges de 10:00 a 11:00