TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 07 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Recursos informàtics al Centre Cívic Banyoles.

Publicitat

Política » Municipal    + d'aquest tema
31/03/2020

Sumem Banyoles vol que es faciliti material informàtic a tots els alumnes que no en tinguin

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El grup aposta per fer arribar l’equipament informàtic disponible dels centres educatius a les famílies amb menys recursos però el Departament no permet entrar als equipaments.

 

Sumem Banyoles ha emès un comunicat de premsa exigint que es faciliti material informàtic als alumnes que no en tinguin davant de l'allargament del confinament i la previsió que aquest període sense classes afecti una part important del calendari escolar. En aquest sentit insta les institucions a posar a disposició dels alumnes sense recursos l’equipament informàtic disponible als centres educatius que ara estan tancats.

 

El portaveu del grup, Non Casadevall, ha explicat que la mesura s’ha traslladat als diferents agents de la comunitat educativa de la ciutat, però el Departament d’Educació no permet l’accés als equipaments. Tot i això, la formació aposta per estudiar la possibilitat de fer arribar el material informàtic actualment en desús en serveis socioeducatius de propietat municipal i comarcal.

 

Per Sumem cal assegurar la igualtat d’oportunitats i considera que “estar comunicats és bàsic per a la salut mental i la sociabilitat en una situació de confinament”. A més, recorda que les orientacions actuals del Departament d’Educació comporten, en bona part, l'accés a Internet, i per això considera cabdal implementar les mesures a l’abast per acabar amb l’escletxa digital.

 

Més mesures

 

Aquesta exigència no es va transmetre directament al ple telemàtic de l’Ajuntament que es va celebrar dilluns. La formació ha fet arribar, això sí, a la resta de grups i a l’equip de govern un llistat de propostes de caràcter econòmic i social. Entre elles, un telèfon de consulta pels treballadors afectats per la crisi, un mapatge amb informació actualitzada d’establiments de primera necessitat oberts a Banyoles i comarca. La voluntat és treballar-les conjuntament i arribar a un consens perquè s'implementin el més aviat possible.

 

Per Sumem és important fomentar el treball en xarxa i la mobilització social per atendre les necessitats bàsiques de la societat en l’aspecte sanitari i econòmic.

TAGS: Sumem, informàtica, coronavirus

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Divendres de 19h a 20h