TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 19 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Aquest cap de setmana s'han obert 25 expedients sancionadors.

Publicitat

Govern Local » Govern local    + d'aquest tema Policial » Policial    + d'aquest tema
23/03/2020

Banyoles ja ha imposat gairebé 90 multes des de l’inici del confinament, 25 aquest cap de setmana

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’alcalde subscriu la petició del personal sanitari i creu necessari adoptar la mesura que fa dies que proposa el govern de la Generalitat per al confinament de Catalunya. 

 

Des que es va decretar l’estat d’alarma davant l’alerta sanitària generada pel COVID-19, els cossos policials han obert un total de 87 expedients sancionadors a Banyoles contra ciutadans que incomplien la restricció de moviments que estableix aquest decret. D’aquestes, 25 s’han posat aquest cap de setmana, quan s’han intensificat els controls de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració del cos d’Agents Rurals, per garantir que la ciutadania respecti les ordres dictades pels governs de l’estat i de la Generalitat. 

 

Subscriu la petició del personal sanitari

 

L’alcalde, Miquel Noguer, ha tornat a insistir en la necessitat que “tots plegats limitem els moviments als estrictament necessaris i imprescindibles, malgrat que ens pugui semblar contradictori en alguns casos”. En aquest sentit, Noguer ha subscrit la petició que avui ha fet pública el personal sanitari del Centre d’Atenció Primària de Banyoles i ha destacat que “en aquest punt pensem que seria important que s’adopti la mesura que proposa des de fa dies el govern de la Generalitat per al confinament de Catalunya”. 

 

Agraïment a persones, col·lectius i empreses voluntàries

 

D’altra banda, l’alcalde ha reiterat l’agraïment a totes aquelles persones i col·lectius que aquests dies estan oferint la seva col·laboració desinteressada, fent donacions econòmiques, donacions de material o cosint i imprimint mascaretes, entre d’altres. 

 

Estat d’alarma fins al dia 11 d’abril

 

Aquest cap de setmana el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l’estat d’alarma s’allargarà fins, com a mínim, el dia 11 d’abril, coincidint amb Setmana Santa. Entre les mesures decretades per l’estat hi ha també que les comunitats autònomes disposin de les residències de gent gran privades per poder evitar la saturació de les residències públiques; la prohibició de viatges no imprescindibles des d’altres països; ampliar les funcions de l’exèrcit espanyol, que podrà traslladar malalts i garantir les infraestructures bàsiques; i a més l’estat establirà una reserva estratègica per a futures pandèmies similars a l'actual.

 

Declaració autoresponsable dels Mossos

 

I els Mossos d’Esquadra han creat una declaració autoresponsable destinada a facilitar la comprovació dels desplaçaments. S'ha d’omplir amb les dades que es requereixen indicant el motiu del moviment de cada ciutadà. Cal ensenyar-lo als agents policials si ho demanen, i només permet la circulació en els casos previstos en el decret d'estat d'alarma.

 

El document no és obligatori però es recomana omplir-lo sobretot en moviments interurbans, i es pot imprimir, omplir i portar a sobre per si el demanen, però també es pot omplir digitalment i portar-lo al telèfon mòbil. Es pot accedir al certificat a través d’aquest enllaç.

 

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/certificat-autoresponsable-de-desplacament-en-el-marc-de-lestat-dalarma-per-la-crisi-sanitaria-per-la-covid-19/index.html

 

TAGS: multes, petició, sanitari, confinament

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00