TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 08 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L'escola havia arribat a tenir 3 línies alguns cursos.

Publicitat

Educació » Infantil    + d'aquest tema
04/03/2020

El Consell Escolar Municipal confirma que l’escola La Draga perdrà un grup de P3 el pròxim curs

Arxius d'audio:

 
  •  04/03/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La comissió de planificació posa sobre la taula criteris objectius com ara els germans que s’han d’escolaritzar i els espais dels edificis per determinar la reducció, que afectarà altres centres els anys següents.

 

Aquest dimarts s’ha reunit el ple del Consell Escolar Municipal i ha confirmat la reducció d’un grup de P3 pel curs vinent a la ciutat de Banyoles. Després de diverses reunions dels òrgans de planificació educativa, el departament d’Educació ha establert que sigui l’escola de la Draga la que perdi una línia.

 

La decisió s’ha pres després de dues reunions de la Taula Mixta de Planificació, formada pel departament i l’Ajuntament de Banyoles, en què s’ha definit una proposta de planificació tenint en compte criteris objectius com els germans que s’han d’escolaritzar, els espais dels edificis o les zones de més creixement de la ciutat.

 

La regidora d’Educació, Ester Busquets, ha explicat que, prèviament, la comissió de planificació del CEM, formada majoritàriament per les direccions dels centres educatius de la ciutat, va establir uns acords a no traspassar de cara a la planificació. Entre ells, que les decisions es prenguin a partir de criteris objectius, perdre el mínim de grups possible, i mantenir l’escolarització equilibrada de l’alumnat.

 

8 grups públics a P3 i 12 a 1r d’ESO

 

Finalment, s’ha acordat que l’oferta per la preinscripció a P3 pel curs 2020-2021 serà de 8 grups públics, ubicats de la següent manera: dos grups a les escoles La Vila-Baldiri Reixac, Can Puig i Pla de l’Ametller; i un grup a les escoles La Draga i Camins, a més d’un grup privat de P3 a l’escola Casa Nostra. La ràtio s’ha mantingut a 23 alumnes per aula, i una reserva de Necessitats Educatives Especials (NEE) de 4 alumnes.

 

La regidora assegura que els pròxims mesos caldrà abordar amb el departament la pèrdua de més línies a la ciutat de cara als següents cursos, que no necessàriament seran a la Draga.

 

Pel que fa a secundària, l’oferta a 1r d’ESO és de 12 grups públics (3 a l’Ins Pere Alsius, 4 a l’Ins Josep Brugulat, i 5 a l’Ins Pla de l’Estany) i 1 de concertat a Casa Nostra, a una ràtio de 30 alumnes per aula i una reserva de 5 NEE.


Preinscripció

 

La preinscripció pel curs que ve serà del 23 de març a l’1 d’abril. La setmana que ve hi ha prevista la reunió de l’Ajuntament amb les famílies d’infants nascuts l’any 2017, que comencen P3 el curs que ve, i les diferents escoles han programat jornades de portes obertes.

TAGS: Educació, Draga, P3, CEM

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Primer dissabte de mes

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)