TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 30 de maig del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Fontcoberta ha estrenat aquest febrer la nova caldera de biomassa. F: Aj. Fontcoberta.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema
03/03/2020

Fontcoberta ha posat en marxa la caldera de biomassa que dona servei al pavelló i a l’escola

Arxius d'audio:

 
  •  03/03/2020

 

Fontcoberta    + d'aquesta zona

 

El nou sistema s’ha preparat per abastir nous equipaments futurs i l’Ajuntament estudia un Pla de gestió municipal per l’aprofitament de la biomassa forestal.

 

L’Ajuntament de Fontcoberta va posar en marxa fa uns dies la caldera de biomassa de la zona esportiva de Melianta. Les noves instal·lacions, situades en una caseta a tocar del camp de futbol, donen servei als equipaments públics que hi ha a la zona: els vestidors del pavelló poliesportiu, l’escola Alzina Reclamadora, la biblioteca municipal i la llar d’infants.

 

L’alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola, ha detallat que el sistema s’ha deixat preparat perquè a la llarga doni també servei a les instal·lacions de la futura piscina municipal de la zona esportiva i els nous vestidors del camp de futbol. Quan es disposi de pressupost, també es vol mirar de calefactar el pavelló municipal per millorar el confort en les activitats que s’hi duen a terme fora de la pràctica esportiva, la majoria els caps de setmana.

 

Aprofitament de la biomassa forestal

 

Tot i que no es disposa de xifres concretes, s’estima que la nova caldera de biomassa suposarà un estalvi energètic d’entre un 40 i un 60% a l’Ajuntament. A més, el consistori està estudiant un Pla de gestió municipal que contempli la gestió de la biomassa forestal per mantenir els boscos nets i tancar el cercle energètic.

 

La instal·lació de la nova caldera de biomassa de Melianta ha tingut un cost de 132.000 euros, finançats en part amb una subvenció de la Diputació de Girona.

TAGS: caldera, biomassa, melianta

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dijous de 22h a 23h