TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 08 d'abril del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El conveni s'ha presentat a l'estudi taller de Can Tista.

Publicitat

Cultura » Museus    + d'aquest tema Cultura » Patrimoni    + d'aquest tema
26/02/2020

Patrimoni fa oficial el conveni per la gestió de Can Tista destacant el llegat polifacètic de Carles Fontserè

Arxius d'audio:

 
  •  26/02/2020

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

El Govern es farà càrrec del manteniment de l’estudi taller i l’Ajuntament de Porqueres s’ocuparà de la difusió de l’obra de l’artista, incidint en escoles i instituts.

Aquest dimecres s’ha oficialitzat el conveni entre l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural de la Generalitat i l’Ajuntament de Porqueres per a la gestió de Can Tista i Montguix, l’estudi-taller i la residència del cartellista Carles Fontserè. L’acord estableix que el Govern farà una aportació anual al consistori per finançar les despeses de manteniment dels dos espais, ubicats a Casellas d’Avall, mentre que l’Ajuntament s’ocuparà de l’explotació de la finca i la difusió de l’obra de l’artista, que va viure al municipi els darrers anys de la seva vida, des dels anys 70 fins que va morir, l’any 2007. El seu patrimoni és propietat de la Generalitat per un acord vitalici signat el 1994.

 

El director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, ha destacat l’interès del Govern per la gestió de proximitat del patrimoni de l’artista, i en aquest sentit ha agraït la bona entesa amb el consistori. Rueda ha destacat el caràcter polifacètic de Fontserè, que contribueix a enriquir la resta de Cases Museu que té la Generalitat al conjunt del territori.

 

Per la seva banda, l’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, ha destacat la importància d’aquest acord, que permet a l’Ajuntament continuar amb la tasca de difusió de l’obra del cartellista, donant-li “la importància que es mereix”.

 

L’acord amb Patrimoni servirà per donar continuïtat i incrementar les visites que el consistori ja ha anat duent a terme periòdicament a l’estudi de Can Tista. De moment, la residència Montguix no serà visitable. L’objectiu inicial és fer-ne una al mes, i també es vol incidir en el vessant didàctic promovent visites per a escoles i instituts.

 

El conveni amb l’Agència de Patrimoni també contempla la realització de diverses obres de manteniment a l’exterior de Can Tista, així com la renovació de la instal·lació elèctrica.

TAGS: Can, Tista, Patrimoni, conveni, oficial

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Primer dissabte de mes

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00