TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 03 d'abril del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La iniciativa busca donar protagonisme a la bicicleta a la ciutat.

Publicitat

Urbanisme    + d'aquest tema
25/02/2020

Banyoles s’adhereix a l’Estratègia catalana de la bicicleta 2025

Arxius d'audio:

 
  •  25/02/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

El pla, aprovat pel Govern de la Generalitat, té com a objectiu construir un full de ruta per a una mobilitat més sostenible amb la bicicleta com a protagonista.

 

El novembre passat, el Govern de Catalunya va aprovar l’Estratègia catalana de la bicicleta 2025. El document neix de la voluntat de construir un full de ruta “clar i determinat per retornar definitivament a la bicicleta un protagonisme, històricament perdut, a la nostra mobilitat”. L’objectiu és que aquest vehicle sigui “una peça de canvi per a una mobilitat més amable i sostenible a les ciutats catalanes”.

 

L’Ajuntament de Banyoles s’ha adherit a aquests objectius al ple d’aquest dilluns. El regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, assegura que aquesta adhesió suposa un pas més cap a la promoció de l’ús de la bicicleta que ja s’està promovent des del consistori els darrers anys, amb l’aprovació del Pla Director de la Bicicleta o l'adhesió a la Xarxa de Ciutats per la bicicleta. A més, ha detallat que el consistori ha participat en les taules de treball prèvies a l’aprovació del document.

 

Els portaveus dels grups a l’oposició, Jaume Butinyà d’ERC i Non Casadevall de Sumem, han valorat positivament l’adhesió, i coincideixen a demanar que les accions que proposa aquesta Estratègia s’incorporin als futurs plans urbanístics de la ciutat, com el POUM.

 

Protagonisme per la bicicleta

 

L’Estratègia catalana de la bicicleta 2025 se sustenta en tres pilars bàsics: aconseguir que la bicicleta sigui protagonista d’una mobilitat quotidiana més amable; impulsar la bicicleta com a element turístic, d’oci i esportiu de forma segura; i millorar la promoció, seguiment i governança de la bicicleta.

 

En la mateixa línia, l’Ajuntament de Banyoles va aprovar el novembre passat el Pla Director de la Bicicleta, que estableix i planifica les actuacions prioritàries per interconnectar la xarxa de carrils bici de la ciutat. I, just fa un any, al ple de febrer de 2019, el consistori es va adherir a la Xarxa de ciutats per la bicicleta.

TAGS: bicicleta, estratègia

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 19h a 20h

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)