TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 03 d'abril del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La vall de Campmajor mantindrà la seva escència amb el nou POUM.

Publicitat

Urbanisme » Ordenació territori    + d'aquest tema
25/02/2020

Sant Miquel de Campmajor aprova definitivament el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

Arxius d'audio:

 
  •  25/02/2020

 

Sant Miquel de Campmajor    + d'aquesta zona

 

El document, pendent del vistiplau d’Urbanisme, marca per primera vegada una zona urbana, vol lluitar contra la despoblació i incentivar l’activitat econòmica.

 

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor va celebrar divendres passat un ple extraordinari per aprovar definitivament el Text Refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per unanimitat dels cinc regidors de l’equip de govern, d’ERC. Amb aquest tràmit, falta només el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme perquè pugui entrar en vigor els pròxims mesos i actualitzar una normativa pendent des de fa anys.

 

El POUM aprovat manté les característiques del municipi, defineix les qualificacions de les zones actuals, i protegeix l’aspecte rural, ambiental i del patrimoni del municipi. En l’aspecte urbanístic, estableix per primera vegada dues zones urbanes entre el nucli de l’hostal, entorn de l’ajuntament, i el veïnat de la Poca Farina. També es preveu un creixement limitat de 9 habitatges entre aquestes zones.

 

L’alcalde, Oriol Serrà, ha estat rotund assegurant que “és un text necessari però no n’estem satisfets”. Considera que és una eina “de mínims” per l’ajuntament per actualitzar la normativa i poder desenvolupar projectes, però es queixa que la legislació no s’adapta a la realitat dels municipis petits. Tot i això, subratlla la voluntat de lluitar contra la despoblació i intentar incentivar l'economia local amb noves activitats.

 

Rehabilitació de masos

 

Per lluitar contra la despoblació l’ajuntament preveu facilitar la recuperació d’habitatges en desús o esfondrats, perquè la meitat dels masos s’han perdut. Però la normativa actual no ho facilita i a més caldrà aprovar més endavant el Catàleg de Masies.

 

Sant Miquel té un terme municipal de més de 33 km² amb menys de 250 habitants. Està format per nuclis disseminats d’antigues parròquies, amb molts masos i cases dispersos. El Pla territorial de les Comarques gironines reconeix el seu interès agrari i paisatgístic en formar part dels espais de valor agrícola del Pla de l'Estany caracteritzats per la qualitat agronòmica de les seves terres, i els elevats rendiments econòmics derivats de la forta implantació de l'activitat ramadera.

 

Tenir en compte la realitat dels pobles petits

 

En aquest sentit, Oriol Serrà ha defensat la necessitat d’adaptar les normatives a les característiques dels pobles petits. Sant Miquel forma part de l’Associació de Micropobles de Catalunya, que es reivindica com interlocutor amb les administracions superiors per incloure canvis legislatius que busquin, sobretot, facilitar i diversificar la vida al món rural.

 

Encallat des de fa temps

 

El procés del nou POUM del municipi va arrencar l’any 2003, i el 2011 es va aprovar un document inicial que s’ha hagut d’anar adaptant. L’any 2017 Urbanisme havia demanat revisar les previsions de creixement i a finals del 2018, quan es volia aprovar, la Generalitat va incloure la modificació del traçat de la carretera GI-524 fins a Mieres que s’ha hagut de revisar. Si no hi ha cap canvi, la Comissió d’Urbanisme de Girona aprovarà el POUM els pròxims mesos.

 

TAGS: POUM, campmajor, Serrà

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

Últim dilluns de mes

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)