TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 08 d'abril del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El Consell treballa per tenir a punt el nou contracte abans de novembre.

Publicitat

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
19/02/2020

El Consell comença a redactar el nou model de residus tenint en compte les previsions dels 11 municipis

Arxius d'audio:

 
  •  19/02/2020

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Els ajuntaments han plantejat les seves previsions i l’ens busca una concessió flexible per adaptar-se als diferents models i possibles canvis.

 

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal ja s’ha posat fil a l’agulla i ha començat a redactar les necessitats tècniques que ha de tenir la nova concessió de la recollida de residus al Pla de l’Estany. L’actual contracte, prorrogat, acaba el novembre d’aquest any i ha demostrat en molts aspectes que no ha complert les necessitats dels municipis.

 

A més, les noves normatives mediambientals i els canvis previstos en moltes poblacions obliguen a modificar molts detalls del contracte. De moment, el Consell Comarcal ha anat recollint les previsions dels 11 municipis del Pla de l’Estany pels anys vinents. Alguns, com Esponellà, Serinyà, Fontcoberta, Sant Miquel de Campmajor, Camós i, fins i tot, Cornellà del Terri plantegen canvis substancials. Però s’estan estudiant els detalls dels models de cada població.

 

El president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, ha detallat que s’està formalitzant el primer model del plec de clàusules del contracte, recollint els aspectes tècnics que vol cada municipi i el proper pas serà ajustar els detalls amb cada ajuntament.

 

El Consell té la intenció de retallar terminis i, si es pot fer el nou contracte abans de novembre, es tirarà endavant. Segons Castañer, cal anar el més ràpid possible per solucionar la “situació precària” que té actualment la recollida selectiva a la comarca.

 

Es planteja un plec flexible, per lots, que permeti cobrir totes les necessitats, adaptar-se als canvis que es viuran els anys vinents i també per poder solucionar els problemes que vagin sorgint.

 

L’actual concessió de la recollida de residus és vigent des de l’any 2016 i ha provocat moltes queixes de veïns i ajuntaments per desajustos i mancances.

TAGS: Consell, residus

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h

Puntuals

Segon dissabte de mes