TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 03 d'abril del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La Comissió d’Urbanisme va valorar el POUM la setmana passada.

Publicitat

Urbanisme » Ordenació territori    + d'aquest tema
17/02/2020

El POUM de Banyoles rep el vistiplau d’Urbanisme

Arxius d'audio:

 
  •  17/02/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’informe assegura que és un pla de “regeneració i millora del teixit urbà, respectuós amb el sistema de l’Estany i de les hortes”. Quan es completi l’avaluació ambiental, l’ajuntament el podrà aprovar provisionalment.

 

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, va aprovar divendres el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Banyoles, impulsat per l’Ajuntament.

 

L’organisme assegura que aposta per “una ordenació compacta de Banyoles que resolgui els buits dins de la ciutat construïda abans que consumir nou sòl, sense més creixements que els imprescindibles i afavorint la barreja d’usos”. En conjunt, es preveuen 3.191 nous habitatges. També es revisaran àrees residencials previstes pel planejament antic que no s’han arribat a construir i es fomentarà la rehabilitació del parc d’habitatges existent.Pel que fa a les àrees d’activitat econòmica i logística, l’Ajuntament prefereix situar-les prioritàriament en polígons municipals a l’est de la ciutat i connectades amb la xarxa viària, per garantir l’accessibilitat. El consistori aposta igualment per relocalitzar les activitats industrials que ara se situen dins del teixit urbà i destinar els terrenys que deixin vacants a usos residencials.El POUM es proposa, d’altra banda, “revitalitzar l’activitat agrícola i potenciar l’entorn de l’Estany, creant recorreguts i valorant els elements més singulars, com són els recs, les hortes i les seves construccions associades”. Igualment, “es volen relligar tots els espais lliures creant una xarxa contínua de places, passeigs i parcs des del nucli urbà fins als recorreguts més paisatgístics”. En aquest sentit, el POUM crearà una anella paisatgística que connectarà amb el sòl no urbanitzable en punts singulars d’alt valor, com el camí que envolta l’Estany o els turons de Guèmol i Miànigues. Quant a la mobilitat, es preveu la creació d’una xarxa urbana de carrils bici i d’aparcaments públics que complementin els existents.La Comissió d’urbanisme, en el seu informe, ha valorat que és un POUM “més de regeneració i millora del teixit urbà que expansiu, i respectuós amb el sistema de l’Estany i de les hortes existents”. També ha remarcat la voluntat de “potenciar i situar adequadament l’activitat econòmica i industrial del municipi”.

 

Informe pendent des del 2018

 

La Comissió d’Urbanisme de Girona va valorar el POUM la setmana passada després de molts mesos amb el document sobre la taula. L’Ajuntament va aprovar inicialment el POUM el mes d’agost del 2018 amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU), l’abstenció d’ERC i els vots en contra de la CUP i ICV. Una vegada superat aquest tràmit urbanístic i quan es completi l’avaluació ambiental, el consistori el podrà aprovar de manera provisional i, posteriorment, la Comissió d’urbanisme en farà l’aprovació definitiva.

TAGS: POUM

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Mensual, l'últim dimarts de mes a les 19h

Dimecres de 21h a 22h