TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 07 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
ECOPla i Roboterri han estat dos dels 23 equips participants a la cita.

Publicitat

Educació    + d'aquest tema
04/02/2020

Dos equips de l’Ins Pla de l’Estany i Cornellà del Terri guanyen la desena edició de la First Lego League

Arxius d'audio:

 
  •  04/02/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

23 equips i més de 300 participants d’entre 10 i 16 anys han participat al torneig de la UdG, que també ha premiat dos equips més del Pla de l’Estany.

 

Els equips ECOPla de l’Ins Pla de l’Estany de Banyoles i Roboterri de Cornellà del Terri han estat els guanyadors de la desena edició de la First Lego League, que s’ha celebrat a l’Escola Politècnica Superior de la UdG.

 

En aquesta edició, els equips participants havien de fer propostes sobre l’evolució dels pobles i les ciutats. L’equip ECOPla, integrat per vuit alumnes de 4t d’ESO, ha guanyat el primer premi Scientia amb la rehabilitació d’una biblioteca sostenible; mentre que Roboterri s’ha endut el segon premi amb un nou disseny de carrers amb arbres en un lloc central amb drenatge sostenible per evitar inundacions. L'equip guanyador participarà a la final estatal que tindrà lloc a Santa Cruz de Tenerife els dies 23 i 24 de març.

 

Una de les integrants de l’equip ECOPla, Xènia Capellera, ha explicat que van pensar en un projecte de ciutat buscant una nova ubicació per a la biblioteca, traslladant-la al balneari de la Puda i recuperant un espai emblemàtic en desús.

 

Al llarg de la jornada, els equips van exposar el seu projecte científic i també van haver de posar a prova el robot dissenyat, construït i programat amb peces de LEGO en una taula de competició. L’equip ECOPla, que era el segon any que participava a la Lego League, va concursar amb un robot de dos motors, més estable que el de l’any anterior, i va obtenir 410 punts. Un altre dels membres de l’equip, Marc Darnés, ha explicat que van començar a construir el robot l’agost passat, i ara tenen gairebé dos mesos per millorar-lo amb l’objectiu d’obtenir una millor puntuació a Tenerife.

 

Dos equips de l’Ins Pla de l’Estany

 

A banda de l’equip ECOPla, l’Ins Pla de l’Estany participava a la First Lego League amb un altre equip, el RoboPla, amb alumnes de 3r d’ESO, que ha obtingut el 2n premi en la categoria de Projectes d’Innovació i la 4a posició a la competició de robots.

 

El professor de tecnologia de l’Ins Pla de l’Estany, Xevi Sala, ha valorat molt positivament la participació al torneig i els premis obtinguts pels alumnes del centre. Assegura que el concurs és la culminació d’un projecte transversal d’introducció de la robòtica als alumnes d’ESO, i el premi suposa un al·licient per als alumnes.

 

Premi també per a l’Ins Brugulat

 

Un altre equip de la comarca, el Brugulets, de l’Ins Josep Brugulat de Banyoles ha rebut el 2n premi a la categoria Valors.

 

23 equips de Girona i Barcelona

 

El torneig local de la Politècnica, que enguany ha arribat a la desena edició, està organitzat per la Fundació Scientia i la Universitat de Girona i s'inclou en el marc d'un programa internacional, amb presència a 62 països. En aquesta nova edició, la UdG ha rebut 23 equips procedents de centres educatius, associacions o institucions, la majoria de la demarcació de Girona i un equip de Barcelona.

TAGS: Lego, League

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Dilluns de 21 h a 22 h

Dimecres de 21h a 22h