TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 03 d'abril del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Amb les obres es materialitza un projecte iniciat l’any 2015 i proposat per les empreses

Publicitat

Urbanisme    + d'aquest tema
28/01/2020

Han començat les obres d’ampliació del polígon industrial de Pont-Xetmar

Arxius d'audio:

 
  •  28/01/2020

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

Els treballs duraran un any, tenen un cost d’uns 5 milions d’euros, permetran construir uns 65.000 m2 de naus i l’ajuntament confia que el projecte potencïi “la creació de nous llocs de treball”.

 

Ja han arrencat les obres d’urbanització per a l’ampliació del polígon industrial de Pont-Xetmar, a Cornellà del Terri. El projecte, impulsat per vuit empreses de la comarca, permetrà la construcció de més de 65.000 m2 de noves naus industrials a la zona sud-oest, entre Pont-Xetmar i el nucli de Cornellà. Els treballs tenen una durada d’uns dotze mesos i un cost d’uns 5 milions d’euros que assumeixen les mateixes empreses promotores. En una primera fase s’habilitaran uns 40.000 m2 de naus industrials. L'ampliació permetrà alliberar espai de l'antic polígon, que està força saturat, i serà un pol d’atracció per a noves companyies.

 

El segon tinent d’alcalde i regidor responsable de Grans Projectes de Cornellà, Josep Massanella, ha valorat molt positivament l’inici de les obres. Ha posat l’accent en el factor humà, destacant l’impacte econòmic de la construcció i la creació de nous llocs de treball. Per això ha felicitat i agraït l’aposta dels empresaris.

 

Amb les obres es materialitza un projecte iniciat l’any 2015, quan un grup d’empresaris del Pla de l’Estany va comunicar al consistori la necessitat de disposar de més espai per continuar amb la seva activitat. L’equip de govern de Cornellà va veure bé el projecte i ha facilitat la tramitació. Va animar els emprearis a unir-se i a desenvolupar urbanísticament els terrenys ja previstos en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. També se’ls va assessorar perquè adquirissin els esmentats terrenys i així evitar l’especulació. Un cop l’Ajuntament va rebre una resposta afirmativa es van iniciar els tràmits per aconseguir tota la documentació.

 

Massanella ha detallat que l’administració ha posat les eines necessàries perquè aquest nou polígon fos una realitat, tot i que ha lamentat que els terminis s’hagin allargat en excés. El regidor ha destacat que l’ampliació és una molt bona notícia pel municipi i pel global del Pla de l’Estany, perquè suposa feina directa de construcció, una inversió indirecta molt més gran, evita la fuga empresarial i garanteix l’estabilitat laboral de molta gent.

 

Pla d’ordenació urbanística

 

L’any 2017, el ple de l’Ajuntament va aprovar el pla parcial urbanístic d'aquest sector industrial i, un cop superats tots els tràmits amb la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, el 2019 els empresaris van iniciar les tramitacions dels projectes de reparcel·lació i urbanització. El procés ha conclòs en el 2020 amb l’aprovació definitiva per part de l’Ajuntament del projecte d’urbanització, fet que ha permès el començament dels primers treballs a la zona. El pla parcial inclou la cessió gratuïta a l'Ajuntament de 10.000 m2 repartits en dues parcel·les. Actualment al polígon hi ha unes 110 empreses en actiu.

TAGS: Pont-xetmar

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Primer dissabte de mes

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)