TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 21 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El Centre d’Interpretació es va inaugurar el 2010 però no ha tingut continuïtat.

Publicitat

Economia » Turisme    + d'aquest tema
17/01/2020

Porqueres renuncia al Centre d’Interpretació de l’església de Santa Maria

Arxius d'audio:

 
  •  17/01/2020

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

L’ajuntament ha rescindit l’acord amb el Bisbat per l’ús de la rectoria i estudia altres possibilitats per tenir un punt d’informació turístic al municipi.

 

L’Ajuntament de Porqueres i el Bisbat de Girona han rescindit l’acord d’ús d’una sala de la rectoria de Santa Maria de Porqueres, a tocar de l’Estany, com a Centre d’Interpretació del temple. El mes de desembre passat es va aprovar la rescissió de l’acord i la renúncia definitiva a aquest servei, que no ha tingut continuïtat al llarg dels anys. Es tracta de la planta baixa de la rectoria que des del 2010 s’ha utilitzat en diferents èpoques com a Centre d’Interpretació de l’església.

 

L’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, ha detallat que s’ha arribat a aquest acord perquè l’espai no tenia un gran ús i també comparteix instal·lacions amb l’habitatge de la primera planta de la rectoria.

 

Espai inaugurat el 2010

 

El Centre d’Interpretació es va inaugurar el 2010 amb l'objectiu de donar a conèixer de manera divulgativa la història de l'església, el poblat ibèric i el Castell de Porqueres. L’espai, actiu alguns mesos d’estiu gràcies a acords amb la UdG, ha acollit també algunes exposicions temporals però no ha tingut continuïtat ni ha aconseguit atraure un nombre gaire alt de visites.

 

Nova ubicació d’un punt d’informació

 

Castañer també ha indicat que el consistori treballa en la dinamització d’espais culturals com Can Tista i Can Ginebreda, i està estudiant la possibilitat de crear, a mig termini, un punt d’informació turística en una altra ubicació del municipi.

 

Un dels punts que s’ha plantejat per crear l’espai d’informació és l’antiga estació del Tren Pinxo a Mata. Tot i això, l’altra gran problemàtica per aconseguir consolidar un punt d’informació turística per Porqueres és la impossibilitat per contractar nou personal.

TAGS: interpretació

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 20:00 a 21:00

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h