TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 19 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El projecte es porta a terme a les pistes dels barris de Canaleta, La Farga i Sant Pere.

Publicitat

Esports » Esports    + d'aquest tema Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
16/01/2020

El programa Barris 10 aglutina les activitats socioesportives per uns 270 infants i joves de Banyoles

Arxius d'audio:

 
  •  16/01/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La iniciativa engloba quatre projectes que ja es duien a terme per fomentar l’activitat física i l’esport com a eines de cohesió social en diversos espais de la ciutat.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha engegat aquest curs el programa ‘Barris 10. Joves, salut, esport i convivència’, que inclou un seguit d’actuacions adreçades a infants i joves de primària i secundària per fomentar la cohesió social a través de la promoció de l’activitat física i l’esport. El programa, de fet, aglutina quatre propostes que ja es feien anteriorment i unifica la metodologia dels projectes Esport i barris, Tarda jove, Futbol Net i Joves en dansa.

 

Està coordinat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany i s’ha dissenyat conjuntament amb el Pla d’Acció Comunitària i Inclusiva de Banyoles (PLACI). Les accions del programa es fonamenten en la inclusió, la igualtat d’oportunitats i de gènere, el respecte i la tolerància, la visió comunitària i el desenvolupament constant de les habilitats per la vida.

 

El programa s’ha presentat aquest dimecres a la pista de Sant Pere i la regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha destacat que l’esport serveix com a pretext per a la integració i per desenvolupar conductes de promoció de la salut, a més de crear comunitat.

 

270 infants i joves participants

 

Barris 10 s’articula a partir de les activitats extraescolars que es porten a terme en pistes poliesportives i equipaments educatius i esportius de la ciutat. Aquest curs els quatre projectes compten amb la participació d’uns 270 infants i joves que estan coordinats per 8 educadors i educadores del Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

 

El director tècnic de l’ens, Xavi Batchellí, ha destacat la unificació de la metodologia, la visió transversal del programa i el treball en xarxa dels diferents agents implicats. En aquest sentit, ha posat l’accent en l’aspecte social, incidint en la creació de referents pels joves més enllà de la família i l’escola per detectar problemàtiques i poder intervenir.

 

Facilitar el salt a l'esport federat

 

Batchellí també ha apuntat la voluntat d’anar més enllà en l’àmbit esportiu i, més endavant, volen facilitar el salt d’alguns participants al projecte cap a clubs i entitats esportives. Per això volen adherir-se a un programa europeu que permeti millorar els recursos i la formació dels clubs per facilitar la integració dels joves.

 

Els projectes

 

Esport i Barris es porta a terme a les pistes poliesportives dels barris de Canaleta, La Farga i Sant Pere, que es converteixen setmanalment en espais on es dinamitzen activitats multiesportives com futbol, bàsquet, korfball o hoquei obertes als joves sense inscripció prèvia.

 

Al pavelló i a l’escola de Can Puig es fa el programa FutbolNet, impulsat per la Fundació FC Barcelona, que busca educar a través dels valors positius amb dues sessions de dues hores per setmana.

 

Joves en dansa, que es fa cada dijous a la tarda al pavelló de l’escola Pla de l’Ametller, promou l’expressió corporal a través dels balls de la cultura urbana. I per últim, Tarda Jove és un projecte multiesportiu que es porta a terme setmanalment a les escoles Baldiri Reixac i La Draga.

TAGS: Barris, joves, salut, esport, convivència

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Diumenges de 10:00 a 11:00