TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 05 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El 2019 es van posar 14 multes per anar en bicicleta per la vorera.

Via Pública » Via pública    + d'aquest tema
15/01/2020

L’Ajuntament de Banyoles ha multat 23 ciclistes el 2019, sobretot per anar per la vorera

Arxius d'audio:

 
  •  15/01/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La policia va fer uns 200 avisos per infraccions lleus i, tot i que l’any anterior només es va multar un ciclista, el consistori nega afany recaptatori i assegura que es vol impulsar el civisme.

 

La Policia Local de Banyoles va posar el 2019 23 multes a ciclistes per diferents infraccions, i a més va avisar uns 200 ciclistes que incomplien alguna norma de circulació. La xifra suposa un augment molt important respecte anys anteriors, perquè el 2018 només s’havia posat una multa i l’anterior, dues.

 

Les principals sancions que recullen les ordenances municipals són les multes de 200 euros per conduir de forma negligent (se’n van posar sis) o no obeir les ordres dels agents (una). També es multa amb 80 euros per anar en sentit contrari (una); i es fa pagar una sanció de 60 euros pel fet d’anar en bicicleta per la vorera (14 multes) o circular per una zona exclusiva per a vianants (una).

 

El regidor de Via Pública i Seguretat, Lluís Costabella, reconeix l’augment però assegura que el número de sancions en tot un any no és alt. Nega afany recaptatori per part de l’ajuntament i assegura que és degut a un major control per part de la policia per disminuir les infraccions i millorar la seguretat.

 

En aquest sentit, Costabella ha reiterat que l’ús de la bicicleta s’ha de compaginar amb els vehicles i els vianants, però cal respectar les normes de circulació per evitar situacions de perill.

 

Més campanyes de civisme

 

Paral·lelament, el regidor assegura que el consistori augmentarà el nombre de campanyes de civisme, més enllà dels ciclistes, per millorar la convivència i sensibilitzar els ciutadans en les actituds responsables en temes de seguretat, via pública, urbanisme i medi ambient.

TAGS: sancions, ciclistes, bicicleta, vorera

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30