TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 19 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Els arbres se substitueixen per una altra espècie de pollancre no creix tant.

Publicitat

Medi Ambient » Medi ambient    + d'aquest tema
14/01/2020

L’Ajuntament de Banyoles replanta 42 pollancres del parc de la Draga en el marc del Pla de Manteniment

Arxius d'audio:

 
  •  14/01/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

S’han invertit 5.000 euros en la reposició d’arbres que han acabat el seu cicle de vida, recuperant l’espècie original del projecte olímpic.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha dut a terme aquests dies una nova actuació de manteniment al parc de la Draga amb la replantació de 42 nous pollancres, en una de les fileres centrals del parc. Els arbres se substitueixen per una altra espècie de pollancre, que és la del projecte olímpic original i no creix tant com els actuals.

 

El regidor de Medi Ambient, Albert Tubert, ha detallat que aquestes actuacions de manteniment es duen a terme per dos motius, o bé perquè l’arbre està malalt o per manteniment preventiu, davant del perill que suposa la caiguda d’un arbre d’aquestes dimensions.

 

Canvi de tot l'arbrat els propers anys

 

La replantació de pollancres forma part del Pla de Manteniment de la Draga, que preveu la substitució de tot l’arbrat del parc en els propers sis anys. De fet, els darrers anys ja s’han dut a terme reposicions d’arbres en aquesta línia.

 

Albert Tubert ha aclarit que en ocasions s’opta per esperar un temps entre la tala i la replantació de nou arbrat, d’una banda perquè s’oxigeni la terra i també per esperar el moment òptim per al cicle de vida de l’arbre. De fet, els arbres que s’han plantat recentment es van talar l’any passat, i ara se n’ha fet la replantació. L’actuació ha tingut un cost de 5.000 euros.

 

La pròxima actuació en el marc del Pla de Manteniment de l’Arbrat de la Draga serà la substitució de la primera filera d’arbres, a tocar del passeig de la Draga, des del passeig dels Jocs Olímpics fins al Club Natació.

TAGS: arbres, Draga

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)