TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 03 d'abril del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
És un projecte que ha inclós dues actuacions de conservació a la zona.

Publicitat

Urbanisme    + d'aquest tema
08/01/2020

El Consorci de l'Estany ha enllestit la reforma de l’itinerari de l’estanyol de la Cendra

Arxius d'audio:

 
  •  08/01/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Des de fa unes setmanes s’ha reobert el pas amb una nova passera a l’entorn de l’estanyol amb una actuació de 38 mil euros que també ha fet millores al bosc de la Puda.

 

Després de gairebé 3 mesos de treballs, el Consorci de l’Estany ha reobert el mes de desembre el pas a l’entorn de l’estanyol de la Cendra i el bosc de la Puda. És un projecte que ha inclós dues actuacions de conservació a la zona: d’una banda, la millora de l’itinerari a peu i, de l’altra, la millora de l’estructura forestal de l’espai. Els treballs han anat a càrrec d'una brigada del Centre Ocupacional i de Treball El Puig. 


A l’itinerari a peu s’ha construït una segona passera al costat de l’estanyol de la Cendra, que dona continuïtat a l’itinerari de la Ruta 2 de la Puda i les Estunes. S’ha rebaixat el terreny per afavorir l’hàbitat propi de les zones humides i ampliar la zona indundable per adaptar la zona a la dinàmica de la surgència.

 

A l’inici de les obres el director tècnic del Consorci, Miquel Campos, va explicar que la passera, de 43 metres de llarg i 1,5 d’amplada, resol els problemes constants per inundació i permet ampliar la zona d’aiguamolls. Paral·lelament s’ha canviat una altra petita passera de 5 metres a tocar del balneari i s’ha millorat el ferm en altres trams de la ruta.Millora estructural del bosc


Pel que fa a l’estructura forestal, el projecte ha comportat la millora global de l’hàbitat, entre el balneari de la Puda i el passeig Dalmau. El bosc tenia un aspecte abandonat perquè no s’hi actuava des del 2011. Els treballs dels últims mesos s’han centrat, entre altres, en eliminar espècies exòtiques invasores, especialment el xuclamel japonès (Lonicera japonica), que ha colonitzat la zona.

 

També s’ha eliminat el sotabosc i arbustos, la biomassa morta i alguns arbres amb risc de caiguda. El projecte ha tingut un cost d’uns 38 mil euros, subvencionat en un 80% per la Diputació de Girona.

TAGS: CENDRA

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Dijous de 21:00 a 22:00 i divendres d'11:30 a 12:30 (reposició)