TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 19 de setembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L’objectiu és fer difusió i promoure la reutilització del fons Carles Fontserè

Publicitat

Cultura » Cultura    + d'aquest tema
07/01/2020

L’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany difon material educatiu per treballar el fons de Carles Fontserè

Arxius d'audio:

 
  •  07/01/2020

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

S’han elaborat quatre activitats educatives adreçades a alumnes de primària fins a Batxillerat i cicles, que els docents es poden descarregar en línia.

 

Des de la seva creació, l’any 2007, l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany participa activament al foment de la creació de coneixement. Una mostra més en són les activitats educatives que ha posat a disposició de tothom a partir del fons documental de l’artista Carles Fontserè. L’objectiu de les propostes, que es poden descarregar en línia al portal Patrimoni Cultural i Educació de la Generalitat, és donar les claus per comprendre la informació, extreure’n conclusions i generar coneixement.

 

Les activitats educatives van destinades a alumnes d’educació primària, ESO, Batxillerat i del Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia. Per a cada un d’aquests nivells es proposa un conjunt de tasques relacionades entre elles, que se succeeixen de manera lògica, que tenen una durada total d’unes 10 hores i que el docent pot dur a terme de la manera que consideri més adient a classe. S’ofereix un dossier per al professor i s’acompanya de tot el material per als alumnes.

 

La directora de l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, Núria Batllem, ha detallat que l’objectiu d’aquesta proposta educativa és fer difusió i promoure la reutilització del fons de Carles Fontserè, que custodia l’equipament.

 

Les activitats proposades permeten, en primer lloc, la descoberta de Carles Fontserè, de la Guerra Civil, de l’exili i de la cultura nord-americana de mitjans del segle XX. En segon lloc, gràcies al caràcter multidisciplinari de Fontserè, les activitats fomenten la comprensió, l’anàlisi i el qüestionament de les similituds, i les influències, entre diferents disciplines artístiques (fotografia, pintura, il·lustració, escriptura o cinema). I, finalment, aquestes activitats inciten als alumnes a crear coneixement.

 

Tots els materials per dur a terme aquestes activitats es poden descarregar des del portal Patrimoni Cultural i Educació (http://culturaeducacio.gencat.cat/).

TAGS: fontserè

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dilluns de mes

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)