TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 05 d'abril del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El CNB, ampliat i amb una concessió fins al 2041

Publicitat

Urbanisme    + d'aquest tema
31/12/2019

URBANISME: El POUM, la transformació del barri vell i la concessió del CNB marquen la dècada en urbanisme

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

La previsió del POUM: 25.000 habitants el 2040

 

L’Ajuntament de Banyoles va aprovar a finals de setembre del 2014 l’avanç del futur Pla General, que preveu un creixement controlat amb un horitzó d’uns 25.000 habitants el 2040 i la previsió que es facin 2.613 nous habitatges (el 30% de protecció oficial). El POUM de Banyoles es va aprovar inicialment per ple l’agost del 2018 però en el període d’exposició pública es van recollir 150 al·legacions.

 

700 habitatges nous a Sota Monestir

 

Pel que fa a Sota Monestir, la major part de la zona històrica d’hortes desapareixerà, atès que el nou POUM de Banyoles preveu la construcció d’uns 700 habitatges nous els pròxims 20 anys. Els habitatges que s’hi edificaran seran de planta més dos pisos, a l’estil de la Vila Olímpica.

 

El barri vell, cada vegada amb menys cotxes

 

La segona dècada del segle XXI també ha vist com s’anava transformant el barri vell i el centre de la ciutat, cada vegada més adaptats als vianants. En aquest sentit, s’han acabat les obres dels carrers Barca, Estany i Vallespirans, s’ha reformat el barri del Barral, inaugurat fa poques setmanes; i s’ha planificat una pacificació del Passeig de la Indústria, que ha de començar aquest 2020.

 

El CNB, ampliat i amb una concessió fins al 2041


Una altra de les grans polèmiques polítiques de l’any ha estat la nova concessió al CNB, que es va aprovar al ple del mes de maig del 2014. Fins ara, el Club disposava d'un dret de superfície sobre aquests terrenys fins a l'any 2041. Amb aquesta cessió, l'ús que l'entitat fa de l'espai comunal queda regulat jurídicament per un període de 50 anys, és a dir, fins al 2064. La qüestió va ser molt criticada pels grups a l’oposició, que lamenten que no s’hagin tingut en compte els propietaris del bé comunal, els banyolins.


El 2016 es va aprovar la revisió del Pla Especial de l’Estany, que en modificava els límits i permetia tirar endavant un projecte de remodelació i d’ampliació del Club Natació Banyoles. El juliol del 2019 va començar una de les parts més importants: l’ampliació de les instal·lacions. Els terrenys que l’Ajuntament ha cedit al Club per fer l’ampliació inclouen un tram del carril bici i del passeig. D’aquesta manera, el canvi més destacat de l’actuació serà la modificació del recorregut d’aquests dos camins.

TAGS: poum

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dijous de 22h a 23h

Dimecres de 21h a 22h

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h