TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 05 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Imatge del ple d'aquest dijous a Can Puig de la Bellacasa.

Economia » Pressupostos    + d'aquest tema
19/12/2019

El Consell Comarcal aprova un pressupost continuista de 13 milions d’euros pel 2020

Arxius d'audio:

 
  •  19/12/2019

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Els números contemplen una pujada de sous públics, i la partida d’inversions és mínima i puja a 50.000 euros, a l’espera de la liquidació del pressupost d’aquest any.

 

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha celebrat aquest dimecres un ple extraordinari per aprovar el pressupost de l’any vinent. Els números pugen a poc més de 13 milions d’euros, uns 100.000 euros més que el d’aquest any.

 

A nivell de partides, el nou pressupost preveu dur a terme els mateixos serveis que es venien oferint a nivell de comarca. Un dels canvis és que a partir del 2020 es cobrarà als ajuntaments un servei d’assessorament informàtic que fins ara era gratuït per valor de 30.000 euros entre tots els consistoris (excepte Banyoles que no utilitza el servei).

 

Per altra banda, els números del Consell pel 2020 tenen diversos factors a tenir en compte. D’una banda, la partida dels sous dels treballadors públics s’incrementa en 259.000 euros d’acord amb la regularització dels llocs de treball aprovada a principis d’aquest any. Per poder fer-hi front, s’ha fet una amortització anticipada de crèdits per valor de 600.000 euros, que permet alliberar 100.000 euros anuals. I, per altra banda, es contempla un ingrés extraordinari de 380.000 euros per entrada de residus dels ajuntaments de Girona i Salt, que han d’afrontar unes obres a la incineradora.

 

El president Comarcal, Francesc Castañer, ha reconegut que ha estat difícil quadrar el pressupost. Assegura que són uns números continuistes amb la voluntat d’encetar un debat a nivell comarcal de quina línia ha de seguir l’ens i quins serveis s’han d’oferir de cara a l’any que ve, tenint en compte l’estabilitat pressupostària.

 

50.000 euros d’inversions

 

Pel que fa a les inversions, Castañer ha explicat que s’han creat dues partides estàndard per valor de 50.000 euros, ja que s’ha prioritzat quadrar el pressupost de despesa corrent. En funció de com vagi la liquidació del pressupost d’aquest any, s’estudiaran els projectes que pot dur a terme el Consell de cara a l’any vinent.

 

Sumem: abstenció a l’espera d’un canvi

 

El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i JxCat), i l’abstenció de Sumem Banyoles. El portaveu i únic conseller de la formació, Non Casadevall, assegura que és un vot en blanc a l’espera d’encarar els canvis necessaris de cara al pressupost del 2021, i ha estés la mà a col·laborar en aquest debat.

 

JxCat: el canvi l’han d’abordar els ajuntaments

 

Per la seva banda, el portaveu de JxCat, Xavier Quer, s’ha mostrat d’acord amb aquest canvi que cal encarar en un futur pròxim, però considera que cal abordar-lo a nivell d’ajuntaments i no de Consell.

 

Al ple extraordinari del Consell Comarcal d’aquest dimecres també s’ha aprovat, amb l’abstenció de Sumem, una modificació de la taxa de tractament de residus al dipòsit controlat de Puigpalter. També s’ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, una proposta d’acord d’un conveni per a la contractació delegada de protecció de dades.

TAGS: Pressupost, Consell, 2020

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h

Dimecres de 21h a 22h