TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 08 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Ja fa setmanes que els cotxes aparquen a l'espai després de l'actuació.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
10/12/2019

L’Ajuntament dona per acabades les obres d’adequació del criticat aparcament a la zona de la Draga

Arxius d'audio:

 
  •  10/12/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L’alcalde reitera que, tot i que es tracta d’un Espai d’Interès Natural, fa molts anys que s’utilitza com a pàrquing, i l’únic que s’ha fet ha estat condicionar-lo i dignificar-lo, amb el màxim respecte per l’entorn.

 

L’aparcament gratuït que s’ha adequat a la carretera de Figueres, a la zona de la Draga, ja ha entrat en servei. L’espai, situat en uns terrenys que formen part de l’Espai d’Interès Natural (EIN) de l’Estany, ja fa temps que s’utilitza com a zona de pàrquing, però de forma precària, i ara s’ha condicionat com a tal.

 

Concretament, els treballs han consistit a retirar la vegetació i el formigó que hi havia, ja que anteriorment l’espai havia acollit els antics barracons de la Draga. El terreny s’ha anivellat, s’hi ha aplicat sauló compactat i s’han instal·lat fanals per il·luminar la zona a la nit. També s’ha delimitat l’aparcament, amb capacitat per a uns 90 cotxes, per evitar que s’accedeixi als camps veïns. Unes obres que en total han tingut un cost d’uns 70.000 euros.

 

Noguer no hi veu polèmica

 

L’adequació d’aquesta zona d’aparcament ha estat en tot moment envoltada de polèmica. Els grups a l’oposició d’ERC i Sumem Banyoles lamenten que s’afecti un Espai d’Interès Natural i critiquen que no s’hagi elaborat cap informe d’impacte ambiental.

 

L’alcalde, Miquel Noguer, ha contestat en diverses ocasions a aquestes crítiques. La setmana passada va tornar a fer-ho arran d’una pregunta sobre la finalització de les obres. Noguer nega que sigui un aparcament “polèmic” i afirma que simplement s’ha condicionat un espai que fa anys que serveix d’aparcament. Assegura que les zones PEIN han d’estar “netes i endreçades”, i això és el que s’ha fet.

 

Retrets a ERC i Sumem

 

Miquel Noguer ha reiterat que les obres compten amb l’aval de la Generalitat. A més, ha retret a ERC que, quan ells governaven, van desmuntar els barracons de l’escola però no van retirar les estructures de formigó i van deixar el solar en males condicions. També ha retret a Sumem Banyoles l’encartellada que van fer fa unes dies a l’aparcament durant la Fira de Sant Martirià.

 

L’aparcament dona servei als veïns de la zona, especialment ara que s’ha desmuntat el pàrquing del gimnàs Triops en motiu de les obres d’ampliació. També es vol que s’utilitzi com a aparcament dissuasori per anar a l’Estany o al centre de Banyoles.

TAGS: aparcament

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dissabte de 13:00 a 14:00 i diumenge d'11:00 a 12:00 (reposició)

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00

Dimecres de 21h a 22h