TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 12 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...17:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
17:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Una de les actuacions ha estat la reforma de la placeta del Pou.

Publicitat

Via Pública    + d'aquest tema Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
04/12/2019

Finalitza la reforma del Barral, que deixa a un sol nivell els carrers Pou, Sant Esteve i Carmelites Velles

Arxius d'audio:

 
  •  04/12/2019

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els treballs, amb un cost de més de mig milió d’euros, van començar el març passat i han suposat una reforma integral d’aquest barri, el primer eixample de Banyoles.

 

La remodelació de l’anomenat barri del Barral, que comprèn els carrers Sant Esteve, Pou i Carmelites Velles, va començar el març passat i els treballs s’han allargat fins fa pocs dies. Les obres han consistit en l’arranjament d’aquests carrers, molt estrets i amb voreres que no complien la normativa, i ara han quedat a un sol nivell. També s’ha millorat el sanejament, construïnt nous col·lectors per separar les aigües fecals i les pluvials, s’ha millorat la xarxa de gas canalitzat, la d’aigua potable, la de telecomunicacions i la d’alta i baixa tensió.

 

Els treballs també han permès recuperar com a placeta la cruïlla entre els carrers del Pou i Carmelites Velles, on s’ha recuperat una font que es proveeix d’un antic pou que hi havia hagut a la zona, datat del 1797.

 

L’alcalde, Miquel Noguer, ha destacat que les obres han suposat la reforma integral d’una zona antiga que es trobava en un estat molt precari, fent-la més amable als vianants i veïns.

 

Els treballs, pressupostats inicialment en 700.000 euros, han tingut un cost de poc més de 500.000, i s'inclouen en les inversions financerament sostenibles d'aquest 2019. Les obres donen continuïtat a la reforma que fa uns anys es va fer a un tram del carrer Divina Pastora, i que continuarà pròximament al tram que va del carrer Mossèn Baldiri Reixac fins a Mossèn Constans.

 

L’alcalde ha detallat que els treballs es complementaran pròximament amb la reforma de la placeta de les Carmelites Velles, on es retiraran els contenidors soterrats que generen molts problemes de salubritat i es reubicaran al solar proper, sense soterrar.

 

El primer eixample de Banyoles

 

Construït entre els segles XVIII i XIX, el barri del Barral es considera el primer eixample de Banyoles. Concretament, es tracta de la zona delimitada pels carrers Mossèn Jacint Verdaguer, avinguda Països Catalans, passeig Mossèn Constans i passeig de la Indústria. A més dels carrers que s’han remodelat també comprèn el carrer Divina Pastora, un tram del qual es va remodelar fa uns anys i pròximament se n’adjudicarà la segona fase.

TAGS: Barral

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

Últim dissabte de mes a les 12:00h

De dilluns a divendres de 18:30 a 19:00