TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 12 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...17:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
17:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El consistori vol condicionar l’actual car­re­tera GIV-5146.

Publicitat

Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
04/12/2019

Cornellà presenta al PUOSC un pla d’eficiència energètica i la connexió entre Pont-Xetmar i Corts

Arxius d'audio:

 
  •  04/12/2019

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

 

Els projectes sumen uns 930 mil euros i inclouen mesures per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments públics.

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha presentat dos projectes al Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC), que la Generalitat ha recuperat aquest any. D’una banda el consistori vol condicionar la car­re­tera que conecta el polígon indus­trial de Pont-Xet­mar amb la GIV-5146 que va al nucli de Corts resseguint el camí vell de Girona a Olot.

 

L’actual via, que uneix el pont sobre el riu Matamors amb les naus industrials, és d’un sol sentit de circulació, molt estreta i fa anys que no s’hi fa cap actuació. L’alcalde, Salvador Coll, ha assenyalat que és una reclamació dels veïns i servirà per millorar la connexió entre Corts i Cornellà.

 

El pressupost, que puja a 411 mil euros, inclou convertir la via en doble sentit de circulació, un vial per a bicicletes i millorar la il·luminació.

 

Triple projecte d’eficiència energètica

 

D’altra banda, el consistori ha presentat un triple projecte per fomentar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic al municipi. Salvador Coll ha detallat que es canviaran tots els punts de llum de sodi que encara queden per leds, es milloraran els punts foscos del municipi amb nova il·luminació i també es fomentarà la col·locació de pla­ques foto­vol­tai­ques als equipaments públics. Aquesta pro­posta té un cost de 518.000 euros.

 

Projectes importants, però no prioritaris

 

En cas de rebre la subvenció l’Ajuntament preveu dur a terme els projectes a partir del 2021. Salvador Coll considera molt necessària la nova línia de subvencions del Govern i ha assegurat que els projectes presentats són importants i s’adequen a la normativa plantejada per la Generalitat. Tot i això, assegura que no són les prioritats de l’equip de govern de Cornellà.

 

La petició es va apro­var per ple amb els vots favo­ra­bles de l'equip de govern de JxCat i l’opo­sició, Compromís per Cornellà. La resolució es donarà a conèixer el mes d’abril o maig del 2020.

TAGS: PUOSC

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Últim dissabte de mes a les 12:00h

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00